Postet av Elise

Kjøp julegavene dine på Vitenparken

Såpe av resirkulert kaffegrut, barnas byggesett om fornybar energi og matbøker. I butikken på Vitenparken har vi julens originale gaver.

Velkommen til julehandel på Vitenparken. Og husk at i tillegg til alle gaveartiklene i butikken så kan du kjøpe gavekort til vinterens kurs og arrangementer eller middagsopplevelser i kafeen.

Unike smaker
Vi selger matvarer fra ulike lokalmatprodusenter. Her kan du velge blant honning, syltetøy, safter, krydder, urter og søtsaker.


Økologisk tyttebærketchup fra
Røros.

Barnas julegaver
Til barn og unge har vi ulike leker og byggesett. Lek og lær om solcellepaneler og fornybar energi! Vi selger også gavekort til kurs på Teknologiskolen – et kveldstilbud der barn og unge kan lære mer om teknologi og fornybar energi.

Til alle lesehester
På Vitenparken har vi en arrangement-serie som heter Bok i Parken, og til jul kan du kjøpe bøker fra de fleste forfatterne som har hatt bokbad hos oss de siste årene. Hele bøffelen av Joacim Lund, Karbon av Dag O. Hessen, Kniv, sjel og gaffel av Andrew Kroglund og Norske forskningsbragder av Unni Eikseth er bare noen av titlene.


Andrew Kroglund sin bok Kniv, sjel og
gaffel (2016). 

Gjenbruk og gaver med miljøprofil
Mange av gaveartiklene i butikken vår er laget av resirkulerte materialer. I år har vi gjort et samarbeid med Gruten, en Oslobasert bedrift som lager såper av kaffegrut fra byens kafeer og restauranter. Til Vitenparken har Siri i Gruten produsert såper med kaffegrut fra vår egen kafé. Såpen koster 99,- kroner og er en miljøsmart og velduftende gave.


Siri i Gruten har produsert såpe
til Vitenparken. 

 

Brettspill til jul
Brettspillet «Equity» er inspirert av forskning om hvordan finansbobler oppstår. Det er et spill for 3 til 6 spillere som varer fra 1,5 til 2 timer. Du kan kjøpe og selge aksjer og kunstverk i et marked hvor du bestemmer prisen sammen med de andre spillerne. Alle spillerne er involvert i alle deler av spillet, forhandlinger, prissetting og manipulasjon kan sikre deg seieren. Men husk: på slutten av spillet er aksjene uten verdi, vil du klare å kjøpe dem for riktig pris, selge dem for mye mer, eller vil du satse alt på kunst?


Equity er et helt nytt spill, utviklet av
Markus Moestue (kunstner) og
Jan Richard Svendsen (samfunnsøkonom).

Våre åpningstider
Man-fre 08.00-16.30
Lørdag stengt
Søn 10.00-16.00

Åpningstider i julen
Stengt fra og med 22. desember til åpner igjen 2. januar.