Postet av Elise

Mat og innovasjon

Hvordan har vi endret synet vårt på mat de siste tiårene? Og hvordan utnytter vi mangfoldet og mulighetene for innovasjon innen mat og matproduksjon?

Vi inviterer til Bok i parken om mat og innovasjon, torsdag 12. oktober kl 19.00 der vi skal utforske historiske suksesser, dagens gastronomiske landskap og fremtidens smaksrike muligheter.

KJØP BILLETT

Bønder, fiskere, produktutviklere, kokker, forskere og forbrukere – i hvilken retning går maten vår, og hvem tar ansvar for å utvikle velsmakende mat basert på både kulinariske tradisjoner og moderne kunnskap?

I kveld har vi invitert inn ulike stemmer fra forskningens, gründernes og opplevelsesbransjens verden for å undersøke hvor vi er på vei med vår matproduksjon og produktutvikling, hva påvirker forbruket vårt og hvorfor trenger vi en rik matkultur?

I samtalen har vi med oss:

  • Einar Risvik, seniorforsker ved Nofima
  • Ulrikke Lien Erdal-Aase, koordinator i Ås Kooperativ
  • Per Olav Skjervold, direktør på Vitenparken
  • Mattis Segerberg, gründer
  • Anja Fallan Gustavsen, prosjektleder for Matstreif

Samtalen ledes av Solveig Arnesen, kommunikasjonssjef på Vitenparken Campus Ås.

 

Kveldens arrangement bygger på den nylig utgitte boken «Fra innsikt til effekt» publisert av matforskningsinstituttet Nofima. Dette er en bok om innovasjon i verdikjeden for mat som beskriver både små og større innovasjoner som har funnet sted blant norske matprodusenter de siste tiårene, og hvor Nofima har ofte vært med på innovasjonsreisen. Her fortelles suksesshistorier, og ikke minst hvorfor de er blitt en suksess.

Innimellom må man våge å eksponere seg mot noen som tenker annerledes enn seg selv.
– Einar Risvik, medforfatter av boka «Fra innsikt til effekt».

For at kunnskap skal bli til innsikt, som igjen skal bli til verdiskaping, er det mange faser man må gå gjennom, men viktigst av alt er at prosessen flyter framover og ender opp som penger i kassen.
-Antje Gonera, medforfatter av boka «Fra innsikt til effekt».

KJØP BILLETT