Postet av Elise

Korn, mel og baking

I forbindelse med utstillingen Matens opprinnelse, inviterer Foregangsfylket for økologisk korn og Vitenparken til kveldsforedrag, tirsdag 14. november kl 17.30.

PROGRAM

Pris og påmelding kommer.

17.30      Registrering og kaffe

18.00     Åpning v/Torunn Riise Jackson, prosjektleder Foregangsfylke korn

18.05      Introduksjon til brødets fantastiske verden

Utfordringer og muligheter. Hvordan bli kjent med råvaren? Hvordan bake med lokalt mel fra gamle kornsorter v/Brödlabbet, Caroline Lindö, baker, mikrobiolog og økobonde fra Sverige.

19.00     Om gamle kornsorter, helsa vår og Gullimunn v/Torunn Bjerkem og Cecilie Røli, bakere og økobønder fra Steinkjer

19.30    Pause

Vaffel lagd på vaffelmel m/tilbehør

Smakeprøver på brød bakt på gamle kornsorter

Te og kaffe

19.00    Mel – en smaksopplevelse

Kan vi smake forskjell på mel?

Hva er smak og hvordan kan vi måle smaksopplevelse?

Foredrag og presentasjon av resultatene fra Nofimas smakspanels vurdering av 6 sorter korn v/Cecilie Røli