Postet av Elise

Norsk økologisk til hyllene

I forbindelse med utstillingen Matens opprinnelse, inviterer Vitenparken og Økologiske foregangsfylker til heldagskonferanse om økologisk mat og jordbruk, onsdag 18. oktober kl 10.00.

PÅMELDING

 

Konferanse den 18. oktober på Ås i regi av de Økologiske Foregangsfylkeprosjektene i fellesskap. Vi har invitert økologiske bønder, kokker og markedsaktører for både å inspirere og fortelle oss hvor skoen trykker. Fra konferansen formulerer vi konkrete forslag til hvordan produsentene og markedsaktørene kan bidra til mer NORSKE økologiske varer til oss, når vi kjøper mat.

Konferansen er et av mange arrangement under høstens program Matens opprinnelse, et samarbeid mellom Vitenparken Campus Ås og de seks Økologiske Foregangsfylkeprosjektene i Norge.

Arrangementet koster kr. 400,- per person (kun kr. 50,- for studenter).
Påmeldingsfrist 15. oktober.

 

PROGRAM

Konferansier: Andrew Kroglund er foredragsholder, debattleder og konferansier, ofte innen temaene miljø, politikk og økonomi

10:00
KRETSLØP PÅ MENYEN – Andrew Kroglund leder en samtale om jord, matproduksjon og restaurantliv mellom to kokker og restauranteiere, og en kornbonde og grønnsaksprodusent som dyrker økologisk:

Heidi Bjerkan: kokk og er eier av Restaurant Credo og Jossa i Trondheim, samt initiativtaker til Vippa i Oslo.
Elin Östlund: 
bonde og driver kretsløpsgården Skjølberg Søndre i Sør-Trøndelag sammen med sin mann Carl Erik.
Mikael Svensson: 
kokk, kjøkkensjef og eier av Restaurant Kontrast i Oslo.
Anders Næss: 
kornbonde på Evje gård i Sigdal og prosjektmedarbeider for Levende Matjord-prosjektet

11:00
BONDENS FORUM I – bønder innenfor produksjon av økologiske grønnsaker, Aud Mari Folden fra Trøndelag, og bærprodusent Brit Mjåland fra Agder, forteller om hvordan de lykkes med sin økologiske drift og gir oss sine framtidsønsker.

12:00
ØKOLOGISK LUNSJ – med vandring i utstillingen Matens opprinnelse

13:30
BONDENS FORUM II- Bønder med produksjon av økologisk korn, Anders Eggen fra Sør-Trøndelag og økologisk mjølkeproduksjon, Embret Rønning fra Østerdalen, gir oss sine tips for en vellykket økologisk drift og sine ønsker for framtiden.

14:30
PANELSAMTALE MED MARKEDSAKTØRER
 om hvordan de vil støtte opp om salg og profilering av en økt norsk produksjon av økologisk mat:

Norgesgruppen – Bjart Pedersen, fagsjef for bærekraftig handel.
Nortura – Asgeir Svendsen, fagsjef storfe.
Coop – Knut Lutnæs, miljøsjef.
Rema 1000 – Mette Fossum, kommunikasjonssjef.
Felleskjøpet Agri – Bjørn Stabbetorp, markedssjef
Tine – Sofie Knutsen Torvik, merkevaresjef i TineMelk

Samtaleleder konferansier Andrew Kroglund

15:40
OPPSUMMERING av dagen ved Ragna Kronstad, rådgiver i Sabima og kommunikasjonserfaring fra en rekke landbruksorganisasjoner, som sendes til Landbrukdirektoratet i etterkant av konferansen. Det vil formuleres som et innspillsdokument til ny norsk strategi for økologisk landbruk.

16:00 – Vel hjem!

Med forbehold om endringer i programmet.

 

PÅMELDING
Arrangementet koster: kr. 400,-  (studenter kun kr. 50,-)
Påmelding elektronisk innen 15. oktober.