Postet av Elise

Ølbrygg med norsk øko-malt

Vil du lære kunsten å brygge øl? Eller kan du brygging, men vil perfeksjonere dine ferdigheter. På dette kurset skal vi jobbe med norsk økologisk malt. Meld deg på, så sees vi lørdag 28. oktober kl 09.00-16.00 på Vitenparken. Kurset er for alle som vil lære kunsten å brygge øl eller perfeksjonere seg. Passar også for de som vil drive med ølbrygging tilknytta turisme og servering.

PÅMELDING

Kurset arrangeres av Økologisk foregangsfylke for korn og Vitenparken Campus Ås i forbindelse med utstillingen «Matens opprinnelse». 

På dette kurset skal vi gi nybegynnere og erfarne produsenter av tradisjonelt gårdsheimebrygg et faglig løft. Bli med på kurs i mikrobryggeriet på Vitenparken.

 

Om kursholderen

Sjur Herman Rørlien er født på en gård i ei grend med rike bryggetradisjoner. Om han ikke ble født i et eldhus er han delvis oppvokst i et på Dyrvedalen på Voss. Malting, brygging og det som hører til med den helhetlige kulturopplevelsen av øl har vært en del av hans oppvekst.

Sjur Herman jobbet ved Sogn – jord og hagebruksskule i Aurland fra 1994 – 2009 som både lærer og rektor. I tida på som lærer hadde han blant annet ansvar for foredlingsfag. Her lærte han elevene å gå hele veien fra å dyrke maltkorn, lage malt og brygge øl. Siden 2006 har han vært tilknyttet Kompetansenavet Vest som matkontakt og ansvar for øl og brygging.

Han har også jobba en del med foredrag og formidling om øl og ølkultur.

Sammen med broren sin, som er vokst opp i samme eldhus, har de dannet firmaet «Ekta Vossing AS» og bygd sitt eget eldhus på Dyrvedalen. Du kan lese mer om «Ekta Vossing AS» her: http://www.vossølfestival.no/index.html

Foregangsfylke korn er takknemlig for å kunne arrangere ølbryggerkurs med en som har så mye lidenskap for og kompetanse på øl og ølbrygging som Rørlien.

Priser:
Voksne 500,-
Studenter 250,-

Påmelding innen 20. oktober.

PÅMELDING