Postet av solveig 20. 04. 17

Sommeraktiviteter uke 29

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Uke 29 tilbyr vi sommerprogram innenfor Bioteknologi. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkeltvise dager.
På alle programmene blir deltagerne delt inn etter alder og opplegget tilpasses til ulike alderstrinn. Alle dager varer fra kl 10 til kl 15 og inkluderer en enkel lunsj.

Bli med og utforsk bioteknologi og kjemi med VitenSkolen. Denne sommeruka skal vi utforske kjøkkenkjemi hvor vi blant annet lager og leker med magnetisk slim. Hvor mange forskjellige insekter kan vi finne og hvordan ser de ut under mikroskop? Hvordan ser organene i kroppen vår egentlig ut? Og hva med bakterier? Vi skal blant annet dyrke bakterier hvor vi blant annet kan finne ut om antibac faktisk dreper bakteriene på hendene, og hva med håndsåpe?

Alt dette kan du være med å utforske under sommerens bioteknologiuke!

 

Aktivitetene passer for barn mellom 7 og 13 år. Vi vil dele deltagerne opp i grupper slik at de er sammen med jevnaldrende og aktivitetene vil tilrettelegges til deltagernes alder og nivå.

Påmelding

 

Program

Mandag

Vi starter dagen med noen leker slik vi blir kjent med hverandre. Litt senere skal vi så noen bakterier fra forskjellige steder, som vi skal se på senere i uken. Vi skal også ha det litt morsomt på kjøkkenet med litt kjemi-forsøk og vi skal sjekke styrken på tennene våre.

Tirsdag

I dag skal besøke bondegård og lære om dyr. Etter det skal vi lage slim – både magnetisk og selvlysende.

 Onsdag

Ekskursjon! Vi skal ut i naturen og ta prøver, se på insekter og annet dyreliv.

 Torsdag

Anatomi-dag! Er du nysgjerrig på hvordan et hjerte ser ut? Da blir du i så fall være med i dag! Vi skal dissekere noen dyreorganer og lære masse morsomt om kroppen.

 Fredag

Endelig skal vi se på bakteriene vi dyrket første dagen! Vi skal også se litt på hvordan gjær fungerer.

Vi starter alle dagene med litt informasjon om dagen og litt lek, før vi starter forsøkene.