Postet av Helge

Sommeraktiviteter uke 32

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Uke 32 tilbyr vi Båtuke. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager.
På alle programmene blir deltagerne delt inn etter alder og opplegget tilpasses til ulike alderstrinn. Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00 og inkluderer en enkel lunsj.
I båtuka blir du våt på labbene! Vi skal lage våre egne båter, 3D-printe deler, skjære, pusse, konkurere i båtrace på Andedammen. Alle dagene kan man melde seg på indivudelt, eller for en hel uke. Skal søsken meldes på, kan ett søsken få rabatt.

Bli med på båtuke på Vitenparken med båtliv på Andedammen og Årungen:

Om sommeren er mange av oss ute i båt på fjorden og denne uka skal vi drive med båtliv her på Vitenparken. Vi kommer til å lære om hvordan båter flyter og får framdrift, og hvordan man kan bygge sine egne båter, i tillegg til at det vil holdes mange andre morsomme sommeraktiviteter. Du vil selv få bygge mange forskjellige prototyper av båtkonsepter i blant annet tre og isopor som vi også vil teste og kjøre i bassenger. I løpet av uken blir det også en utflukt. Til slutt skal vi lage våre egne radiostyrte båter. Vi avslutter opplegget med en tur til Årungen hvor vi holder en båtkonkurranse og griller. Vinnerne av denne konkurransen vinner en fin premie.

Aktivitetene passer for barn mellom 7 og 13 år. Vi vil dele deltagerne opp i grupper slik at de er sammen med jevnaldrende og aktivitetene vil tilrettelegges til deltagernes alder og nivå.

PÅMELDING

Program

Mandag – Fredag
10.00-15.00

Mandag
Vi starter opp med bli-kjent-leker, med introduksjon av ukens instruktører og programmet programmet for uka.

Vi viser prinsippene for hvordan ulike objekter flyter i vann. Dagen avsluttes med båtrace, lek med radiostyrte båter, og konkurranse!

Tirsdag
Denne dagen skal vi lage modeller av av båter i både isopor og tre, og bruker blant annet 3D printer til noen av delene vi skal bruke til båtene våre.

Onsdag
Utflukt! I dag skal vi lære mer om båter, og båters historie og tar turen til Norsk Maritimt Museum i Oslo!

Torsdag
Vi monterer det elektriske komponentene til båten vi har bygget på gjennom uka, og bruker 3D printer og Arduino til å lage “hjernen” til båten.
Vi lager en miniatyrutgave av seilbåtene til Nansen og Christoffer Columbus for å se hvem som “oppdager Amerika” først på Andedammen!

Fredag
I dag avsluttes arbeidet med båten vi har jobbet med! Vi sjøsetter båtene i Årungen,  sammen med alle de andre båtene i har prøvd denne uka. Pass opp for isfjellene! Konkurranse og premieutdeling til vinnerne
Dagen avsluttes med grilling og is.