Postet av solveig 20. 04. 17

Sommeraktiviteter uke 32

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Uke 32 tilbyr vi Båtuke. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkeltvise dager.
På alle programmene blir deltagerne delt inn etter alder og opplegget tilpasses til ulike alderstrinn. Alle dager varer fra kl 10 til kl 15 og inkluderer en enkel lunsj.

Bli med på båtuke på Vitenparken med båtliv på Andedammen og Årungen:

Om sommeren er mange av oss ute i båt på fjorden og denne uka skal vi drive med båtliv her på Vitenparken. Vi kommer til å lære om hvordan båter flyter og får framdrift, og hvordan man kan bygge sine egne båter, i tillegg til at det vil holdes mange andre morsommesommeraktiviteter. Du vil selv få bygge mange forskjellige prototyper av båtkonsepter i blant annet tre og isopor som vi også vil teste og kjøre i bassenger. I løpet av uken blir det også en utflukt. Til slutt skal vi lage våre egne radiostyrte båter. Vi avslutter opplegget med en tur til Årungen hvor vi holder en båtkonkurranse og griller. Vinnerne av denne konkurransen vinner en fin premie.

Aktivitetene passer for barn mellom 7 og 13 år. Vi vil dele deltagerne opp i grupper slik at de er sammen med jevnaldrende og aktivitetene vil tilrettelegges til deltagernes alder og nivå.

 

Påmelding

Program

Mandag: Eksperimenter med solenergi og raketter

Denne dagen er todelt. Først skal vi lære om solenergi ved å bygge biler som skal gå ved hjelp av solcellepanel. Deretter skal vi eksperimentere med sollys gjennom forstørrelsesglass. Etter lunsj er temaet raketter. Vi skal bli kjent med krefter, potensiell energi og kinetisk energi og trykk, og hvordan dette kan få ulike raketter til å gå.

Tirsdag: Undersøker kule eksperimenter med magnetisme

Denne dagen er ren magnetismedag. Gjennom 6 ulike forsøk med magnetisme skal vi se på hva magnetisme egt er og hvordan det fungerer i praksis. Vi skal få ting til å sveve og prøve å stimulere et liten skala magnettog.

Onsdag: Utflukt

Denne dagen skal vi til Teknisk Museum der vi kommer til å leke med fornybar energi, samt lære historien og utviklingen av den.

Torsdag: Vindmøller og hyperloop

Denne dagen er todelt. Halve dagen går til å sette opp vindmøller og bruke vindkraft til å produsere strøm. Deretter lager vi et rørsystem hvor vi fjerner luften og frakter en kapsel med vakuum, en såkalt ”Hyperloop”.

Fredag: Kjedereaksjonsprosjekt

Vi avslutter energiuka med et kjedereaksjonsprosjekt, der vi bruker masse forskjellige komponenter til å bevare energi som får flere reaksjoner til å skje sammenhengende.