Postet av Elise

Utstillingsåpning: Matens opprinnelse

Velkommen til Matens opprinnelse – En utstilling om det du spiser. Torsdag 31. august kl 12.00 inviterer vi alle til en smaksrik, musikalsk og jordnær utstillingsåpning på Vitenparken Campus Ås.

Vet du hvor mange rødbeter det produseres i Norge hvert år, eller hvor mange råtne blader en meitemark klarer å spise i løpet av sommeren? Blir det flere eller færre øko-bønder i Norge i fremtiden, og finnes det roboter vi kan bruke på gården?

Vi på Vitenparken driver et opplevelses- og vitensenter for mat, miljø og klima, og vi har sammen med Økologiske foregangsfylker laget en utstilling om økologisk matproduksjon i Norge. I hele landet bor det bønder som fletter matproduksjon og økologi inn i hverandre, og kokker som alltid leter etter de beste råvarene. Det finnes også forskere som undersøker hva bærekraftig matproduksjon egentlig består av.

I denne utstillingen vil vi vise deg matens biografi, fra jordas yrende liv, frøenes første spiring, smakfulle retter av sesongens råvarer og matavfallets reise tilbake til matjorda.

Bli med på skattejakt i utstillingen og opplev hvordan maten du spiser blir til!

Program
12.00 Velkommen til Matens opprinnelse
12.30 Matservering
13.00 Skattejakt i utstillingen
14.00 Musikalsk kåseri v/ kornbonde Anders Næss. Akkompagnert av Bård Bjørke på gitar og Harald Skullerud på perkusjon.

//

Foregangsfylkene er forankra hos Fylkesmannens landbruksavdeling i de ulike fylkene, og skal jobbe for å øke produksjon og forbruk av økologisk mat i Norge. De 6 foregangsfylkene er:

Korn – Oppland
Levende Matjord – Buskerud
Mjølk – Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag
Grønt – Vestfold
Frukt og bær – Hordaland og Sogn og Fjordane
Forbruk i storkjøkken – Oslo-og Akershus og Østfold