Postet av solveig 04. 07. 13

Vitenpub – Powered by Pecha Kucha

Vi gleder oss til å se deg her på Vitenparken onsdag 21. august til en ny kveld med god stemning, hyggelig selskap og interessant faglig påfyll i en annerledes setting. Forige gang var det fullt hus og stormende jubel. Kaféen har kveldsåpent fra kl 18. Pehca Kucha begynner kl 19, men vi anbefaler å være tidlig ute.

Pecha Kucha er japansk og betyr «lyden av folk som snakker». Det har vi lyst til å høre mye av på Vitenparken.
Vi har samlet 8 spennende deltagere. Blant deltagerne er både forskere Campus Ås og fremadstormende lokale entreprenører. Ekstra spennende denne gangen er at råvarene selv kommer for å si sin mening om å bli stekt, spist og fordøyd!

Billettpris:
Ordinær 50kr
Student / medlem 30 kr

Kveldens deltagere:

Rita Nilsen. Rita er stipendiat ved institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap og forsker på helseeffekter av gammalost. På onsdag får vi se og høre en presentasjon om ernæringsmessige aspekter ved ost. Rita vil altså avsløre om det er noen gode grunner til å spise ost bortsett fra at det er godt.

Morten Thyregod Paulsen. Morten er i ferd med å fullføre sin doktorgrad ved NOFIMA og han er ny matansvarlig ved Vitenparken. Han vil fortelle om sensorikk og opplevelsen av smak.

Ole Egge. Ole er en av gründerne i selskapet Norwegian antibodies AS. De produserer forskjellige antistoffer som brukes som virkestoff i medisinske tester som for eksempel blodprøver. Ole vil fortelle om utvikling av bedriften fra idé til dagens drift. En spennende gründerhistorie.

Gro Steine. Gro er leder for den ambisiøse matsatsningen ved UMB. Visjonen for matsatsningen er ”Mat for en bærekraftig framtid” og dette vil Gro gå nærmere inn på i sine tilmålte 400 sekunder.

Marianne Bjørgan. Marianne er en lokal gründer fra Drøbak. 17.mai i år lanserte hun sitt perfekte 17.mai produkt – Fryd Yoghurtis. Isen har vært veldig populær både hos Vitenparken og andre isdisker rundt omkring i Follo i sommer. Marianne vil fortelle om hvordan ideen til å starte egen isfabrikk har oppstått, hvordan har prosessen vært så langt og hva er planene fremover.

Egil Prestløkken. Egil er førsteamanuensis ved Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap. Han vil fortelle om jod i melk og melkeprodukter. Vi nordmenn får ofte i oss for lite jod og Egil vil fortelle mer om hvordan melk og meieriprodukter er en god kilde til jod.

Hilde Olsen. Hilde er rådgiver ved Skog og Landskap og jobber med jordsmonn. Hun vil fortelle om  jord er mye viktigere enn du tror. Dette gjelder både jordvern og som terroir, det at jordsmonnet er med å skape en stedsegen smak.

Harald Martens. Harald er kjemiker og pølseforsker ved NOFIMA. På 400 sekunder vil han fortelle om macho-modellering, meta-modellering og tvilens struktur i beregningsbiologi. Harald vil forklare nærmere hvordan matematisk feilernæring i naturvitenskapene kan stenge for kjærligheten til sannhet og sunnhet. Kryptisk nok? Harald oppklarer!

 

På onsdag er det altså mange foredrag som belyser mat fra ulike vinkler. – MEN hva mener egentlig maten selv? Vitenparken ønsker å tilrettelegge for dialog og har derfor invitert noen kjente råvarer til å legge frem sitt synspunkt på det å bli stekt, spist og fordøyd av andre. Du trodde kanskje maten er fornøyd med å stilltiende bidra til din nytelse?  Til å akkompagnere seg har matvarene et samarbeid med Jazzkokkensemblet Vitenparken Gastronomiske orkester, en filial av tidligere Soleglad Sanatorium.

 

Velkommen!