Kortreiste ferieopplevelser med Vitenskolens sommeraktiviteter

I sommer kan du være med på ukeslange arrangement om bioteknologi, mat, luftfart og båter. Du har to sjanser til å være med å alle ukesarrangement.

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogrammer innenfor alt fra bioteknologi, mat, energi og båtliv.

Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager. Aktivitetene passer for barn fra 7 til 13 år. Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00, og inkluderer en enkel lunsj.

Bioteknologiuka

Bli med og utforsk bioteknologi og kjemi med VitenSkolen. Hvor mange forskjellige insekter kan vi finne ute i universitetsparken og hvordan ser de ut under mikroskop?  Vi skal også utforske hvordan organene i kroppen vår egentlig ut, og hvordan bakterier oppfører seg. Vi skal dyrke bakterier og finne ut om antibakteriell såpe faktisk dreper bakteriene på hendene våre eller ikke.

Meld deg på
Mandag 25. juni til fredag 29. juni – Utsolgt
eller
Mandag 16. juli til fredag 20. juli

 

Matuka

Hvordan blir maten vår til? Hvilken mat smaker best, og hvorfor? Blir det flere eller færre bønder i Norge i fremtiden, og finnes det roboter vi kan bruke på gården? I hele landet bor det bønder som fletter matproduksjon og teknologi inn i hverandre, og kokker som alltid leter etter de beste råvarene. Det finnes også forskere som undersøker hva bærekraftig matproduksjon egentlig består av. Nå kan du bli både bonde, kokke og forsker i løpet av én uke.

Meld deg på
Mandag 25. juni til fredag 29. juni – Utsolgt
eller
Mandag 16. juli til fredag 20. juli

 

Båtuka

I båtuka blir du våt på labbene! I løpet av denne uka vet du hvordan og hvorfor ting flyter, og ikke minst hva som skal til for å skape fremdrift. Vi bruker våre 3D-printere til å lage båter og båtdeler, og slipper kreativiteten løs når vi kombinerer 3D-penner med alle verdens mulige materialer. Vitenparkens radiostyrte båter suser over Andedammen i over 50 km/t, men hvor mye kraft skal til for å frakte vårt selvkonstruerte lasteskip over dammen? Norge har en eventyrlig fortid på havet og dette skal vi lære mer om. Vi drar på utflukt til Kon-Tiki Museet, Frammuseet og Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo. Uken avsluttes med (valgfri) overnatting på Kinnåsen ved Årungen. Her skal vi ha grilling, flaggermus- og revesafari i skogen når mørket faller, før vi dagen etter skal sjøsetter flåtene våre på Årungen.

Meld deg på
Mandag 2. juli til fredag 6. juli,

Mandag 23. juli til fredag 27. juli

Mandag 6. august til fredag 10. august

 

Framtidsuka

Har du noen gang laget et geotermisk kraftverk før? Eller en hyperloop som går over bakken? Hva er raskest av fly og hyperloop? Vi bygger begge deler og finner ut i framtidsuka vår. Uken avsluttes med (valgfri) overnatting i lavvo ved Årungen. Her skal vi ha grilling, flaggermus- og revesafari i skogen når mørket faller på, før vi dagen etter skal oppsummere alt vi har utforsket og lekt med. Til lunsj blir det  grilling og is.

Meld deg på
Mandag 9. juli til fredag 13. juli
eller
Mandag 30. juli til fredag 3. august

Relaterte nyheter