Smiler til Vitenparken – Mattilsynet har vært på besøk

Mattilsynet har vært på besøk hos Vitenparken Kafé. Nå blir våre gjester møtt med et stort smil i døra.

Salater, supper og varme retter. Råvarene på Vitenparken Kafé kommer fra lokale matprodusenter og fra vårt eget veksthus og kjøkkenhage.

Opplevelses- og vitensenter for mat

Vi på Vitenparken driver et opplevelse- og vitensenter for mat, miljø og klima, og i tillegg til utstillinger og arrangement serverer vi mange tusen gjester hvert år i Vitenparken Kafé. Kjøkkensjefen heter Hafsteinn Snæland. Han og de andre kokkene på kjøkkenet lager retter basert på nordisk sesong. Menyen skifter hver uke, og på den måten kan alle gjestene spise deg gjennom jordbruksåret.

Smilefjes fra Mattilsynet

Mattilsynet holder rutinemessige besøk, og de kommer ofte til Vitenparken Kafé. De lager tilsynsrapporter og ser på alt fra ledelse og rutiner til lokaler og utstyr. Mattilsynet undersøker også mathåndtering og tilberedning av mat, og ikke minst sporbarhet og merking av matens innhold og allergener.

”I en kort periode var merkingen av allergener for dårlig i disken vår, og Mattilsynet ga oss en smiley uten stort smil”, sier kjøkkensjefen Hafsteinn. ”Nå er alt rettet opp og alle frokost-, lunsj- og middagsretter og drikkevarer er godt merket slik at alle kan se hva maten inneholder.”

Mattilsynet holder rutinemessige besøk, og kommer ofte til Vitenparken Kafé.

Lokale kretsløp

Salater, supper og varme retter. Råvarene på Vitenparken Kafé kommer ofte fra lokale matprodusenter. Vi samarbeider med blant andre Dyster Gård i Ås og Eiketoppen i Drøbak, slik at vi til enhver tid har kvalitetskjøtt og sesongens grønnsaker. Noen av grønnsakene er til og med produsert på Campus Ås. Vitenparken driver en kjøkkenhage og et veksthus, hvor Ida Vesseltun er gartner og holder i matproduksjonen. Matavfallet fra Vitenparken Kafé gir Hafsteinn tilbake til Ida, slik at vi kan kompostere og produsere vår egen matjord.

I kjelleren på Vitenparken finner du Parken mikrobryggeri. Også bryggeriet er en del av kjøkkenets kretsløp. Smaker fra lunsjrettene blandes inn i ølet, og mesken fra ølbryggingen blir til deilig falaffel i kafeen.

Kjøkkensjefen heter Hafsteinn Snæland og de andre kokkene på Vitenparken Kafé lager retter basert på nordisk sesong.
  • Flere av råvarene i kafeen kommer fra Vitenparkens kjøkkenhage og veksthus på Campus Ås.
  • Kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé, Hafsteinn Snæland.
  • På Vitenparken Kafé serverer kokkene lunsjretter basert på råvarer fra lokale gårder og nordisk sesong.

Relaterte nyheter