Lek deg gjennom vinterferie med VitenSkolen

Leke, lære, le! De engasjerte studentene på VitenSkolen har satt sammen et vinterferieprogram perfekt for alle nysgjerrige barn. I løpet av tre dager kan du undersøke, utforske og skape datamaskiner, mat og molekyler og energiske katapulter på Vitenparken Campus Ås.

Programmering, bioteknologi, katapulter og lek står på programmet i vinterferien hos Vitenparken

I år kan du leke deg gjennom vinterferien på Vitenparken. Tirsdag, onsdag og torsdag i vinterferieuken lager VitenSkolen aktiviteter for barn fra 7 til 12 år. Du kan bli med én, to eller alle tre dager. Aktivitetene går fra 08:00 til 16:00 hver dag.

Meld deg på her.

Bygg din egen datamaskin

Programmering er et kreativt verktøy som alle barn kan utforske, sier Erlend Bough Winsnes i VitenSkolen. Erlend er ansvarlig for programmet disse tre dagene. Tirsdagen vil VitenSkolen at barna skal få lære programmering gjennom morsomme og motiverende aktiviteter. Dagen starter med å se på hvordan en datamaskin er bygd opp, før barna sammen med studentene skal sette den sammen og bruke den til å lære å programmere spill. Vitenparkens robotbiler skal også programmeres og styres.

Lek med bioteknologi

Hva vet du om verden rundt deg og hvordan den er bygget opp? Yoghurten lages med bakterier, matplanter kan vokse med mindre vann, DNA-profiler hjelper politiet til å løse kriminalsaker og laksen er tykkere, rødere og bedre i dag enn før. Onsdag i vinterferieuken får barna en bredere forståelse av alt rundt dem gjennom spennende eksperimenter, og barna skal også få bygge sine egne molekyler.

Meld deg på og lek med Vitenparkens robotbiler som kan programmeres og styres.

Opplev energi og bevegelse

Gjennom eksperimenter, observasjoner og litt teori skal barna undersøke de grunnleggende naturlovene i naturen og universet.

Vi skal blant annet bli bedre kjent med energibevaring, bevegelse og Newtons lover gjennom å se på små og megastore katapulter, skyting med pil og bue, og andre kule konstruksjoner.
-Erlend Wisnes, instruktør på VitenSkolen.

Meld deg på her.

Relaterte nyheter