Programmering og skaperverksted i skolen – Meld deg på nå!

Torsdag 7. mars arrangeres den regionale lærerkonferansen «Programmering og skaperverksted i skolen» på Vitenparken Campus Ås. Trykk her for fullstendig program og påmelding.

På lærerkonferansen kobler vi programmering og matematikk med f.eks. naturfag, samfunnsfag, kunst og håndverk.

Konferansen har som mål å hjelpe lærerne til å legge til rette for skaperglede blant sine elever. Her kobles programmering og matematikk med naturfag, samfunnsfag og kunst og håndverk og det hele relateres til de tre tverrfaglige temaene i læreplanens fagfornyelse.

I et skaperverksted kombineres tradisjonelle håndverksfag med digital sløyd, programmerbar elektronikk med musikk, og elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi, ikke bare forbrukere av den.
-Aiyana Shanti Hudgins, pedagogisk leder på Vitenparken. 

Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Det som er unikt er at realfag, programmering, tverrfaglighet og skaperglede kombineres på en unik måte.

Pedagogisk leder hos Vitenparken, Aiyana Shanti Hudgins, forbereder lærerkonferanse på Vitenparken.

E-tekstiler, pannekakeroboter og grønn koding

På konferansen vil det være parallelle sesjoner der du selv får utforske og fordype deg i alt fra e-tekstiler og grønn koding til programmering og automatisering av smarte gjenstander som responderer på sine omgivelser. Etter en velsmakende lunsj servert av kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé, Hafsteinn Snæland, fortsetter konferansen med smarte klesplagg som kan kommunisere med internett og spiselig koding med pannekakeroboter. Vi skal også utforske hvordan datamaskiner og programmer fungerer ved å fordype oss inn i de spirende veksters verden. Se fullstendig program her.

Alle barn kan lære programmering. Bli med på lærerkonferansen "Programmering og skaperverksted i skolen".

Konferansen settes opp i samarbeid med Udir BetaLab og Naturfagsenteret. Udir BetaLab ved Utdanningsdirektoratet kommer for å presentere «Den teknologiske skolesekken» om fagfornyelse, programmering og skaperglede. I tillegg presenteres «Skaperskolen» som er et nasjonalt samarbeid mellom Naturfagsenteret og de regionale vitensentrene om å bringe skaperkulturen inn i skolen.

Påmeldingsfrist: 28. februar 2019. Her finner du påmeldingsskjema.

NB! Husk å ta med din egen datamaskin!

Arrangører: Vitenparken Campus Ås i samarbeid med Udir BetaLab og Naturfagsenteret


For spørsmål, ta kontakt med pedagogisk leder, Aiyana Hudgins, aiyana@vitenparken.no

Relaterte nyheter