Åpning av Bærekraftig utstilling på Ås kulturhus

I dag var det åpning av Bærekraftig utstilling på Ås Kulturhus, en utstilling laget av barnehager og skoler i Ås kommune. Vitenparken deltar i utstillingen og var tilstede da den ble åpnet av ordfører Ola Nordal.

Det var fullt av barn på åpning av Bærekraftig utstilling på Ås kulturhus, onsdag 27. mars 2019.

Stiller ut livet i jorda

Utstillingen har varierte og spennende bidrag hvor skoler og barnehager viser dokumentasjoner og installasjoner rundt temaet Bærekraftig utvikling. På åpningen var barna og ungdommene som har bidratt også tilstede. Vitenparkens utstilling er en del av prosjektet Livet i jorda, som er en tegnefilm og et undervisningsopplegg om matjord. Prosjektet drives sammen med Stiftelsen Kore og er støttet av Eckbos legat. Vitenparken stiller ut fortelling og bilder fra tegnefilmen, en meitemark-kompost og sykkelen vår som viser sammenhengen mellom jord og mat. Solveig Arnesen fra Vitenparken var med under åpningen.

Det var veldig stas å være med på åpningen av Bærekraftutstilling sammen med så mange barn fra barnehager og skoler i Ås! Nå kan alle som vil møte Mette-Markus på Kulturhuset.

Solveig Arnesen, kommunikasjonssjef på Vitenparken Campus Ås.

 

Bæsj og bærekraft

Vitenparken er som mange vet et viten- og opplevelsessenter for mat, miljø og klima – noe som reflekteres godt i alle undervisningsoppleggene på Vitenparken. I undervisningstilbudet Bæsj og bærekraft, for tilbys til både barnehager og skoler, kan alle oppleve og lære mer om hvordan næringsstoffene i naturen har sitt eget kretsløp. Pedagogene tar med elevene på en fortelling om hvordan levende matjord blir til og hvem som lever i den. Her møter barna Mette-Markus mark og andre kryp som jobber i mørket for å lage maten vår. Barna får også høre eventyret om meitemarken og brødfrøet. I den praktiske delen av undervisningsopplegget lager barna et lite meitemarkterrarie som alle får med seg hjem. I tillegg holdes det liten jakt med lupebokser, sugebokser og litt annet utstyr ute i den flotte universitetsparken for å finne levende småkryp.

Mette-Markus mark er hovedrolle innehaveren i tegnefilmen om livet i jorda som Vitenparken lager i samarbeid med Stiftelsen Kore. Nå er Mette-Markus også utstilt på Bærekraftig utstilling på Ås Kulturhus.

Lærende fremtid

Utstillingen i Ås kommune kom til fordi kommunens barnehager samarbeider aktivt med skolene og har en pedagogisk plan for barnehager og skoler i Ås kommune. Et av fellesområdene i denne planen er Bærekraftig utvikling. Et av tiltakene der er at barn og unge skal møte bærekraftig utvikling gjennom ulike prosjekter som skal resultere i en felles bærekraftsutstilling for barnehage og skole.

Utstillingen presenteres i sammenheng med barnehagekonferansen «Lærende framtid» som starter samme dag som utstillingen åpner. Barnehagene som har bidratt er: Søråsteigen, Frydenhaug, Tunveien, Sagaskogen, Togrenda, Solbergtunet og Vinterbro. Skolene som er representerte er: Åsgård skole, Brønnerud skole og Ås ungdomsskole.

Relaterte nyheter