Dette kan du gjøre på Vitenparken i høst

Løvet har så smått begynt å gulne på trærne rundt Andedammen og det kan bare bety én ting – høst på Vitenparken! Om den blir lun og lang eller kald og våt, er ikke så farlig. Uansett vær vil det alltid være noe spennende å gjøre her hos oss. Det blir debatter, sanseopplevelser, spennende mat, kodekurs, kompostkurs og VitenSøndager. Og mye, mye mer.

Hos Vitenparken har vi aktiviteter for store og små.
Om du skal på utflukt med barna eller vil følge en valgdebatt på kveldstid, så er Vitenparken stedet for deg i høst. Foto: Vitenparken / Julianne Leikanger.

Valgdebatt og bærekraftsstafett

Høstens valg er i høyeste grad et miljøvalg. Torsdag 5. september kommer lokalpolitikere fra de fleste partiene i Ås til oss. Siden den foregår her hos oss vil debatten naturlig nok ha en bærekraftsvri. Det blir en annerledes og litt leken debatt – vi kommer blant annet til å utfordre politikerne til en bærekraftsstafett. Kafeen er åpen.

Av og til må du jobbe litt for å komme deg inn til kjernen av det politikerne egentlig mener. Kom til oss på debatt og still politikerne de spørsmålene du lurer på. Foto: Vitenparken / Julianne Leikanger.

VitenSøndager

VitenSkolen er et fritidstilbud på Vitenparken for barn og unge hvor vi leker og eksperimenterer med mat, bioteknologi, koding eller fysikk. På søndager kan alle barn og voksne bli med, vi er enten i vårt nye Makerspace i kjelleren, i kjøkkenet MatLab eller ute i parken. Det er oppstart hver hele time, altså kl. 12.00, kl. 13.00 og kl. 14.00. Kjøp billett på forhånd, eller i Vitenparken Kafé ved ankomst. Kafeen er selvfølgelig også åpen slik at dere kose dere med en sandwich, salat eller litt bakst på utflukten.

Se alle Vitensøndagene her. Velg «Sorter etter VitenSkolen».

Hos oss får barn og unge et underholdende møte med realfagene. Foto: Vitenparken / Julianne Leikanger.

Kompostkurs

Lær deg å forvandle hagerask og matrester til verdifull næringsrik jord. Fra jord til bord til jord til bord! Torsdag 5. september kommer kompostguru Nina Berge for å lære DEG å lage din egen kompost. Er du nybegynner med kompost på kjøkkenbenken eller har du en stor kjøkkenhage med mye hageavfall? Denne kvelden vil du få en god og grunnleggende innføring i alt som skal til for å kompostere.

Meld deg på her

matjord vitenparken
Lær å utnytte matavfall og annet rask for å lage fet og deilig matjord.

Eat The Future

Klarer du å se for deg fremtidens mat? Hva tror du vi spiser i 2040? Piller, pulver, kjøtt dyrket frem i en lab eller rett og slett det samme som i dag? Vi gir deg muligheten til å oppleve fremtiden med alle sansene dine. Eat The Future er en fantastisk opplevelse – en kveld i forskningens og opplevelsenes navn. Det blir nydelig mat og en tankevekkende utstilling.

Vi gjennomførte et lignende arrangement i 2018. Responsen var så god at vi kjører en runde til. Det er best å være tidlig ute med billettkjøpet – dette blir populært!

Kjøp billett her

eat-the-future-vitenparken
Kom til oss og se hvordan fremtidens mat kan se ut.

Kodekurs

Har du interesse av å lære mere om hvordan en datamaskinen tenker? På våre kodekurs jobber vi blant annet med koding på Ipader, programmeringsspråket Scratch og ikke minst programmering av roboter. Uansett om du har erfaring med koding fra før så har vi et kurs for deg. Passer for barn og ungdom.

Kodekurs for barn 10. – 24. september

Kodekurs for ungdom, viderekomne 12. – 26. september

Kodekurs for barn 8. – 22. oktober

Kodekurs for ungdom, viderekomne 9. – 23. oktober

Det finnes knapt grenser for hva du kan gjøre med litt programmering. Lær deg å kode nå!

Mat for mindre

I våre utstillingslokaler, kun noen trappetrinn ned fra Vitenparken Kafé, finner du utstillingen Mat for mindre. Hvilke bærekraftsmål er viktige for deg? Vi på Vitenparken ønsker å hjelpe til å nå målet om bærekraftig matproduksjon, slik at mer mat kan produseres for mindre ressurser.

I Mat for mindre møter du på mange lekne installasjoner som får deg til å tenke over både egne matvalg og hvordan verdens matproduksjon bør foregå i fremtiden. Ta lappen med vår traktorsimulator, komponer din egen digitale pizza med karakterene i PizzaToget og bli en presisjonsbonde ved å treffe ugresset i spillet FarmHero.

Besøk utstillingen, lek deg gjennom alle installasjonene og opplev hvordan teknologi og naturens systemer flettes sammen for fremtidens bærekraftige matproduksjon. Utstillingen passer for både voksne og barn.

Les mer om utstillingen her.

mat for mindre vitenparken
Én trapp ned fra kafeen finner du utstillingen "Mat for mindre". Foto: Joe Urrutia

Følg med i programkalenderen vår

Det kommer hele tiden nye aktiviteter i kalenderen vår. En god idé er å bokmerke Vitenparkens programkalender – da finner du enkelt ut hva som foregår og kan sjekke hva som skjer hver gang du har lyst til å finne på noe.

Lei Vitenparken til ditt arrangement

Og du – ikke glem at Vitenparken også er et sted for de store begivenhetene. Vi arrangerer gjerne bryllup, konfirmasjoner, julebord, minnestunder og andre arrangementer. Har du, firmaet ditt eller arbeidsplassen din behov for kurs, konferanse eller møtelokaler så har vi lang erfaring med å avvikle slike arrangementer for bedriftskunder.

Ta kontakt med vår salgs- og markedsansvarlig Lasse W. Fosshaug på booking@vitenparken.no eller telefon 916 06 355 (Telefontid: hverdager 08:00 – 15:30).

  • Eksempel på bordoppsetning til bryllup i Hovedkvarteret.
  • Eksempel på bordoppsetning til bryllup.
  • Arrangement i Hovedkvarteret. Vi har gode tekniske muligheter og erfarne teknikere.
  • Større selskap i Hovedkvarteret.
  • Større selskap i Hovedkvarteret.

Relaterte nyheter