Full fres når Forskningsdagene inntar Vitenparken

Nå braker Forskningsdagene løs – en årlig festival full av vitenskap, lek og moro i hele landet. Årets tema er miljø, og vi på Vitenparken er selvfølgelig med på feiringen. Gå på oppdagelsesferd i Universitetsparken, smak på miljøforskning, dans til deilige beats på Researcher´s Night eller stirr insekter rett inn i øynene. Sjekk ut hele programmet vårt nedenfor og bli med på moroa.

Forskningsdagene 2019 har tema miljø. Vitenparken er en del av festivalen, med arrangement og aktiviteter for både store og små. Foto: Forskningsdagene.

Gratis aktiviteter åpne for alle

Vi på Vitenparken elsker både forskning og festivaler. Gjett om vi gleder oss til Forskningsdagene 2019! I løpet av årets festival arrangerer vi aktiviteter både for små og store, og vi tar i bruk både våre egne utstillingslokaler, den vakre universitetsparken på Ås og Oslo for å skape begeistring for forskning. Årets tema er miljø, noe som passer oss perfekt i og med at Vitenparken Campus Ås er et viten- og opplevelsessenter for mat, miljø og klima. Les mer om tema for Forskningsdagene 2019.

Under årets festival kan du blant annet oppleve disse aktivitetene. Alle er gratis.

  • Portrettutstilling av insekter utenfor Vitenparken
  • Researcher´s Night med mat og dj i Vitenparkens utstillingslokaler
  • Lekne aktiviteter på Miniforskertorget i Oslo
  • Familievennlig opplevelsesløype i Universitetsparken
  • Ungforsk for elever i 10. klasse og Vg1 i Oslo og Akershus

Les mer om alle aktivitetene nedenfor.

Vi håper at det å møte insektene slik som dette, ansikt til ansikt, øye mot øye, vil gjøre at også du blir litt mer glad i dem. Foto: Jannicke Wiik-Nielsen.

Våre små venner: Portrettutstilling av insekter sett gjennom elektronmikroskop

Visste du at husfluen har tunga under føttene og at melbillelarven kan fordøye plast? Under forskningsdagene 18. – 29. september kan du se utstillingen «Våre små venner» på Vitenparken. Her møter du insektene ansikt til ansikt. Fotoutstillingen «Våre små venner» er en utendørsutstilling og kan oppleves på gressplenen foran Vitenparken. Den har tidligere vært vist i Oslo, Bergen og Trondheim. Utstillingen er finansiert av Veterinærinstituttet og produsert av Jannicke Wiik-Nielsen og Anne Sverdrup-Thygeson i samarbeid med Jo Straube.

Les mer om utstillingen Våre små venner.

Dj Kevin Fauske spiller deilige beats på Researcher´s Night - Forskernatt på Vitenparken Campus Ås, fredag 27. september kl 19.00.

Researcher´s Night – Taste it! Fredag 27. september kl 19.00

Bli med på en smakfull kveld på Vitenparken Campus Ås. Møt forskertalenter som stiller viktige forskningsspørsmål om mat og miljø. Smak kjøkkensjefen på Vitenparken sin tolkning av forskningen, og ikke minst dans til Dj Kevin Fauske sine deilige beats.

Vi inviterer til en avslappende aften for alle sanser. Mat- og miljøforskning kan nemlig ikke bare oppleves med øyne og ører – den kan smakes og føles! Finn ut hvordan dagens unge forskere på NIBIO bidrar til morgendagens miljøtilpassede løsninger og prøv noe av det tekniske utstyret som forskerne bruker i hverdagen sin.

Hafsteinn Snæland, kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé serverer sin tolkning av forskernes resultater. Kan du beskrive smaken?

Les mer om Researcher´s Night.

Gå på oppdagelsesferd i universitetsparken og opplev hva forskerne i NMBUs Landskapslaboratorium finner ut av. Foto: Vitenparken.

Opplevelsesløype i universitetsparken – Søndag 29. september kl 12.00

Gå på oppdagelsesferd i den vakre universitetsparken og opplev hvordan smarte mennesker finner løsninger på dagens miljøproblemer. Rundt omkring i parken vil nemlig engasjerte forskere fra NMBUs landskapslaboratorium og partnere vise fram spennende prosjekter som grønne tak, regnbed, den nyåpnede geologihagen og mye mer – ta turen gjennom parken og lær mer om vann, planter, økosystemer, miljøteknologi og miljøet vårt. Arrangementet er gratis og passer for alle.

Les mer om opplevelsesløypa i Universitetsparken.

Har du spørsmål angående noen av arrangementene under Forskningsdagene 2019? Send en e-post til elise@vitenparken.no. 

Relaterte nyheter