Ølsmaking for viderekomne

Kjøkkensjefen på Vitenparken, Hafsteinn Snæland, er ølsommelier og skal på dette kurset for viderekomne lære deg hvordan du smaker og vurderer ulike øl. Det blir masse prat om øl og mat og selvfølgelig en hel masse smaksprøver.

Glassens fylles. Foto: Joe Urrutia / Vitenparken

På Vitenparkens Ølskole studerer vi ølets verden og lærer å smake på verdens mest populære alkoholholdige drikkevare. Vi går inn på historien om øl, produksjon av øl og de viktigste øltypene. På ølsmakingen ser vi på dufter, smaker og diskuterer øl og råvarer brukt til brygging av øl. Deltakere får oppleve alt fra pilsner til stout og surøl. Lyse, mørke, svake, sterke, bitre, fruktige, aromatiske, ferske, sure og søte øltyper blir smakt. Vi bruker også øl fra vårt eget bryggeri – Parken Mikrobryggeri, og andre øltyper med fokus på norsk produksjon.

Sommelier for ølsmaking

Kursholder er Hafsteinn Snæland, kjøkkensjef på Vitenparken. Haffi er også bryggerisjef på Parken Mikrobryggeri, utdannet ølsommelier og sertifisert øldommer. Han leder deltakere gjennom ølets verden og sørger for at alle får smakt noe nytt og spennende.

 

Meld deg på her!

Relaterte nyheter