Ring julen inn hos Vitenparken

Kjøkkensjef Hafsteinn Snæland gleder seg til jul. – Det er veldig givende å servere god mat til glade gjester, sier han.

Kjøkkensjef Hafsteinn Snædal forbereder uteområdet for julebord.
Haffi fyrer opp i bålpanna for å få den rette julestemningen.

Når nordmenn skal feire jul, være seg julebord, julelunsj eller på julaften, er det bare én ting som gjelder. Julemat.

Kontakt oss for mer informasjon og booking

– Jeg har jobbet i flere land og andre steder er det noe tilbehør som må være med, men det kan være en viss variasjon i hovedretten. I Norge derimot, er det kun tradisjonsmat som gjelder.

Hafsteinn har bakgrunn fra blant annet topprestauranter med nordisk mat i fokus, som Vaaghals i Oslo, Claus Meyer sin Deli og Noma i København. Han lager helst mat med råvarer i sesong og synes at mat skal være lokal og kortreist. Dessuten passer han på å minimere matsvinn.

Julestemning og hygge

Når gjestene ankommer Vitenparken på julebord er det fyr i bålpanna utenfor og behagelig julemusikk spiller.
– Maten er viktig, men rammen rundt spiller en vel så stor rolle. Utenfor har vi Andedammen og Norges fineste campus. Inne har vi koselige, pyntede lokaler. I det største rommet kan vi ha 150 mennesker til en fantastisk kveld med god mat og drikke. Jeg har også en juleoverraskelse på lur nede i bryggeriet, sier Hafsteinn.

Populært tilbud

– De fleste er tidlig ute med å bestille julebord og julelunsj, sier Lasse W. Fosshaug. Han er salgs- og markedsansvarlig hos Vitenparken Campus Ås og har allerede tatt i mot flere henvendelser. Og hva er det folk spør om?

– Det er to ting alle spør om. Er det ribbe på menyen og har dere vegetaralternativer. Det er en tydelig trend at flere og flere spiser mindre kjøtt og da er det fint for meg å kunne si at Hafsteinn er en mester på vegetarmat også. Så det er bare å ringe meg for en fin markering av julen og kanskje halvårsresultatet, avslutter Lasse. Du når ham på 916 06 355 eller booking@vitenparken.no.

Sist, men ikke minst – menyen:

Julebord full:
Sildesymfoni: Sursild, rømmesild og sennepssild
Tartare av røkt rødbete
Vitenparkens bogskinke
Ribberull
Laks gravet med dill og akevitt
Appelsinsalat
Linsebiff med steinsopp
Surdeigsbrød, rugbrød, pisket smør
Ribbe, medisterkaker, Vitenparkens julepølse, kålrotstappe, syltet rødkål, kokte poteter fra Linnestad gård, ribbesaus
Riskrem med mandler og kirsebærsaus
Porterbrownie med pisket karamellkrem

Pris per person 580,- (minimum 20 personer)

Julebord mindre:
Sildesymfoni: Sursild, rømmesild og sennepssild med rugbrød og pisket smør
Ribbe, medisterkaker, Vitenparkens julepølse, kålrotstappe, syltet rødkål, kokte poteter fra Linnestad gård, ribbesaus
Riskrem med mandler og kirsebærsaus

390,- (minimum 20 personer)

Julelunsj kald:
3 typer hjemmelagd sild; Sursild, rømmesild og sennepssild
Hjemmelagd bogskinke, ribberull, gravet laks
Surdeigsbrød, rugbrød, pisket smør

Pris pr person 180,- (minimum 6 personer)

Julelunsj varm:
Ribbetallerken med alt av tilbehør. Medisterkake, Vitenparkens egen julepølse, kålrotstappe, rødkål, kokte poteter og ribbesaus
Riskrem med mandler og kirsebærsaus

Pris per person 240,- (minimum 6 personer)

Ta kontakt for en stemningsfull kveld!

  • jul vitenparken julebord juleluns
    Vinter wonderland hos Vitenparken Campus Ås. Foto: Julianne Leikanger / Vitenparken
  • konferanse seminar julearrangement
    Julestemning hos Vitenparken Campus Ås. Foto: Julianne Leikanger / Vitenparken
  • kurs konferanse mat bærekraftig
    Nydelige omgivelser for arrangementet deres. Foto: Julianne Leikanger / Vitenparken
  • jul bærekraftig mat vegetar
    Grisen forberedes. Vi har selvfølgelig også velsmakende vegetaralternativer. Foto Julianne Leikanger / Vitenparken

Relaterte nyheter