Bli insektforsker i Vitenbutikken

Universitetsparken er full av yrende insektliv. Kom innom kafeen, kjøp deg en insekthov og et forstørrelsesglass og rusle ut i parken som en nyskodd insektforsker!

Det er flust med liv i underskogen i Universitetsparken. Ta med deg lupen og still deg helt opptil et tre, eller gå ned på kne, og du vil finne hundrevis av arter med avanserte sosiale omgangsformer.

Utrustet for store oppdagelser

I kafeen vår kan du kjøpe insekthov, titteboks og forstørrelsesglass. Du kan også kjøpe ulike insektbøker (for eksempel de flotte bestselgerbøkene til Anne Svedrud-Thygeson). Det eneste du mangler for å bli en ekte entomolog (insektforsker!), er en real dose nysgjerrighet!

Et godt tips når du skal lete etter insekter er å lure deg inntil noen planter, kanter, kanskje innunder noen røtter. Der sniker de seg rundt og jakter eller gjemmer seg for andre, sultne skapninger.

Når du har lurt insektet oppi hoven din kan du flytte det forsiktig over i titteboksen og studere særtrekkene. Hvor mange øyer har det? Hvor mange bein? Åssen sveis har det på hodet?

Husk å slippe det ut igjen uskadd.

Du finner selv det du trenger i butikkhyllene i kafeen vår. Der står det også instrukser for hvordan du betaler med Vipps 🙂

 

Skolehageplakaten vi har laget i samarbeid med Brønnerud skole er et eksempel på et årshjul for dyrking i hagen. Gjennom hele året får du morsomme aktiviteter og huskeregler for livet i hagen.

Skolehageplakaten

I kafeen får du også kjøpt skolehageplakaten vi har laget i samarbeid med Brønnerud skole.

Plakaten henger til utstilling bak i lokalet og der står det også ferdigpakkede plakater du kan kjøpe på Vippsen vår (søk opp Vitenparken). Du kan også bestille plakat, så sender vi den til deg.

Relaterte nyheter