Smittesikre julebord og -lunsj hos Vitenparken

Kjøkkensjef Hafsteinn Snæland gleder seg til jul. – Det er veldig givende å servere god mat til glade gjester, sier han. Det blir ikke like store selskaper, men kanskje det bare gjør det enda koseligere?

Vi dekker opp så det er minst én meter avstand mellom alle gjester.

Når nordmenn skal feire jul, være seg julebord, julelunsj eller på julaften, er det bare én ting som gjelder. Julemat.

Kontakt oss for mer informasjon og booking

– Jeg har jobbet i flere land og andre steder er det noe tilbehør som må være med, men det kan være en viss variasjon i hovedretten. I Norge derimot, er det kun tradisjonsmat som gjelder.

Hafsteinn har bakgrunn fra blant annet topprestauranter med nordisk mat i fokus, som Vaaghals i Oslo, Claus Meyer sin Deli og Noma i København. Han lager helst mat med råvarer i sesong og synes at mat skal være lokal og kortreist. Dessuten passer han på å minimere matsvinn.

Smittevern uten at stemningen forsvinner

Hos Vitenparken har vi flere rom som vi bruker til arrangementer og servering. I det største rommet vårt, Hovedkvarteret, har vi vanligvis kapasitet til 150. Der har vi redusert kapasiteten til 60. I Kornrommet serverer vi ofte 50 personer, men i disse tider er det maks 20. Tre av rommene våre har egne innganger. Vi har to rom med mindre kapasitet, om dere ønsker en egen julelunsj med mellom 5 og 10 gjester. Det er også slik at vi serverer mesteparten av maten individuelt og drikkeservering gjøres ved bordene, slik at det ikke oppstår køer. Med disse tiltakene, sammen med hyppigere renhold og andre tilpasninger overholder vi alle smittevernsregler og kan levere et fint selskap til deg og dine kollegaer, venner eller familie.

 

Årets meny:

Julelunsj serveres fra midten av november frem til jul. Nytt av året er at vi også kan servere kald julelunsj som take away.

 Julelunsj kald: 

3 typer hjemmelagd sild; Kryddersild, Rømmesild og Sennepssild
Hjemmelagd juleskinke, gravet laks, sennepssaus og ribberull.
Surdeigsbrød, rugbrød, pisket smør 

Pris pr person 190,- (min 6 personer) 

 

 Julelunsj varm: 

Ribbe tallerken med alt av tilbehør. Medisterkake, julepølse, kålrotstappe, rødkål, kokte poteter og ribbesaus.
Inkluderer dessert: Riskrem med mandler og kirsebærsaus. 

Pris per person 270,- (min 6 personer) 

  

Julebord full:  

3 typer hjemmelagd sild; Sursild, rømmesild og sennepssild
Tartare av røkt rødbete
Hjemmelagd juleskinke
Ribberull
Laks gravet med dill og akevitt
Appelsinsalat
Linsebiff med steinsopp
Surdeigsbrød, rugbrød, pisket smør
Ribbe, medisterkaker, julepølse, kålrotstappe, syltet rødkål, kokte poteter, ribbesaus.
Riskrem med mandler og kirsebærsaus.
Porterbrownie med pisket karamellkrem. 

Pris per person 590,- (minimum 20 personer) 

 

Julebord mindre: 

Sildesynfoni; Sursild, rømmesild og sennepssild med rugbrød og pisket smør.
Ribbe, medisterkaker, Vitenparkens julepølse, kålrotstappe, syltet rødkål, kokte poteter fra Linnestad gård, ribbesaus.
Riskrem med mandler og kirsebærsaus. 

420,- (minimum 20 personer) 

 

Ta kontakt for en stemningsfull kveld!

Det blir ikke like tett rundt bordene - vi er glade for å kunne tilby lokaler store nok til å romme 60 personer godt innenfor retningslinjene for smittevern.

Julestemning og hygge

Når gjestene ankommer Vitenparken på julebord er det fyr i bålpanna utenfor og behagelig julemusikk spiller.
– Maten er viktig, men rammen rundt spiller en vel så stor rolle. Utenfor har vi Andedammen og Norges fineste campus. Det blir litt færre rundt bordene i år, men vi har fortsatt plass til 60 mennesker til en fantastisk kveld med god mat og drikke. Jeg har også en juleoverraskelse på lur nede i bryggeriet, sier Hafsteinn.

Populært tilbud

– De fleste er tidlig ute med å bestille julebord og julelunsj, sier Lasse W. Fosshaug. Han er salgs- og markedssjef hos Vitenparken Campus Ås og har allerede tatt i mot flere henvendelser. Og hva er det folk spør om?

– I år spør de fleste først og fremst om smittevern. Da er det godt å kunne si at det har vi på stell. Deretter er det to ting som gjelder: ribbe og eventuelle vegetaralternativer. Det er en tydelig trend at flere og flere spiser mindre kjøtt og da er det fint for meg å kunne si at Hafsteinn er en mester på vegetarmat også. Så det er bare å ringe meg for en fin markering av julen og kanskje halvårsresultatet, avslutter Lasse. Du når ham på 916 06 355 eller booking@vitenparken.no.

Relaterte nyheter