Inspirerende leder med hjerte for bærekraft søkes til Vitenparken Campus Ås

Vitenparken. Foto: Julianne Leikanger

Ønsker du å inspirere barn og unge til å øke kunnskapen sin på bærekraft og evnen til å utvikle gode løsninger på globale utfordringer? Ønsker du deg en givende lederjobb i et engasjert og allsidig fagmiljø på Norges vakreste campus? Da er du kanskje den nye lederen for Vitenparken Campus Ås.

Vår administrerende direktør har gått av med pensjon og vi søker hans etterfølger. Vi kan tilby en utfordrende og allsidig jobb i et inspirerende og dynamisk miljø.Vitenparken Campus Ås er et nasjonalt opplevelses- og vitensenter med tilknytning til forskningsinstitusjonene på Campus Ås. Vitenparken Campus Ås har til oppgave å få i stand og drive vitenskapelig, koordinerende og allmenrettet forskningsformidling. Vitenparken Campus Ås er tilsluttet Vitensenterforeningen og er ett av ti regionale vitensenter i Norge. Som vitensenter for barn og ungdom jobber vi for å inspirere og øke kunnskap om realfag og teknologi på kreative nyskapende måter. Vi anser oss selv som det grønne vitensenteret og benytter oss aktivt av mat som fortellergrep og inngangsport til realfagene.Vitenparken er også en viktig møteplass i universitetsparken på Ås, med arrangementer, faglige samlinger og møter og kafé. Dette en også posisjon du vil få ansvar for å videreutvikle. Videre har Vitenparken som ambisjon å ta en ledende posisjon i utviklingen av digitale og virtuelle løsninger for vitensenterne.

Du har høyere utdannelse og dokumenterte lederferdigheter. Du er nytenkende og endringsorientert, har god kommersiell forståelse og gode evner til samarbeid. En viktig del av jobben er dialog med fagmiljøer innenfor realfag og mat i og utenfor universitetsmiljøet på Ås, så erfaring med å jobbe i eller opp mot kunnskapsmiljøer vil bli tillagt vekt.

Vår administrerende direktør må ønske å lede et allsidig og sammensatt miljø som driver formidling av kunnskap om mat, miljø og bærekraft med bakgrunn i relevant naturvitenskapelig forskning, og med utgangspunkt i Vitenparkens beliggenhet i Campus på Universitetet på Ås.

Vitenparken er en stiftelse og administrerende direktør rapporterer til styret.

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson: Hilde Charlotte Solheim
Stillingstittel: Styreleder
Mobil 906 56 887

 

Om arbeidsgiveren

Vitenparken Campus Ås er et nasjonalt ledende viten – og opplevelsessenter som fremskynder det grønne skiftet og stimulerer utviklingen av bærekraftig grønn økonomi. Vitenparken inspirerer til økt interesse for mat, miljø og klima og aktivt engasjement for bærekraft ved hjelp av kreativ nyskapende forskningskommunikasjon, kunst og kultur.

Vi jobber for å nå denne visjonen gjennom svært variert utadrettet virksomhet. Vi er en reiselivsdestinasjon beliggende i hjertet Norges ledende universitets- og forskningsmiljø knyttet til bærekraftig utvikling, og en av en av Norges vakreste parker. Vi utvikler, programmerer og produserer utstillinger og arrangementer innenfor et bredt spekter av tematikk knyttet til mat, miljø og klima. Vi tilbyr et spennende og fortellende serveringstilbud som inkluderer egen produksjon i kjøkkenhage og mikrobryggeri. Vi utvikler eget digitalt innhold i form av spill og applikasjoner og kommersialiserer dette for et globalt marked gjennom datterselskapet Inspire To Action AS.

Relaterte nyheter