Digitalt julemarked hos Vitenparken

Digitalt julemarked hos Vitenparken

Vi gir oss ikke – i stedet for å avlyse julemarkedet vårt helt, løfter vi det inn i det digitale domenet! Åpent for alle fra søndag klokken 14 og vi lar det stå åpent hele julen.

Et digitalt julemarked, sier du? Er det noe mer enn en nettbutikk? Svaret er definitivt JA! Vi har latt Inspire to Action leke med den digitale plattformen Mozilla Hubs. Der har de laget et koselig rom med peis og julemusikk. Mozilla Hubs er ikke så kjent, men vi har allerede brukt det til mingling på digitale konferanser her hos oss. Det som er så gøy er at du går rundt i en virtuell verden ved hjelp av tastaturet ditt, snakker med folk og samtaler retningsbestemt og med volumet avhengig av avstanden. Hører du en samtale du har lyst til å være med på, bare går du bort til de som snakker og blir med i samtalen.

Det er med andre ord noe helt annet enn vanlige videokonferanser via Teams eller Zoom. Her kan du faktisk treffe på kjente og ukjente mennesker du aldri hadde tenkt på å invitere til en Teams-sesjon på en søndag!

Vi håper teknikken er ganske selvforklarende og dette fungerer både på nettbrett og PC/Mac.

Teknikk

Om du går på julemarked.vitenparken.no får du opp en liten videosnutt og du kan trykke på lenkene til høyre for å komme deg inn på markedet eller lage egen avatar. Du kan også gå direkte inn på julemarkedet i Mozilla hus på denne linken. 

Om du ønsker å se ut som deg selv mens du går rundt i markedet, kan du lage din egen, personlige avatar her.

Litt om utstillere og hva du kan få kjøpt

Vitenparkens butikk:

Grutensåpe & grutenskrubb 

Skolehageplakat – sesongkalender for dyrkeaktiviteter for skole og barnehager- og andre interesserte. 

Bøker med tema mat,  miljø og klima.

Solberg & Hansen julekaffe, som i år er fra kaffegården La Bolsa i Guatamala – en kaffegård som tar føringen når det kommer til sosialt ansvar, miljø og bærekraft. I år går noen av inntektene for 4. år på rad til skoleprosjektet på kaffegården: La Bolsa School.

Følgende utstillere skal også være med på årets digitale julemarked: 

Relaterte nyheter