Videre til innhold

Vitenparken

Mat og drikke

Kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé er Hafsteinn Snæland. Kokkene våre lager nordiskinspirerte retter med sesongens råvarer. Vi har frokost, lunsj og middag. Du vil også finne bakevarer, smudier og juicer. Vi samarbeider med flere lokale bønder, og jobber stadig for å finne de beste råvarene.

Frokostmeny

Fra klokken 08.00 – 10.00 på hverdager har vi varm havregrøt, deilig frokostomelett og grønn smoothie full av vitaminer. Du får også – 25 % på kaffe, te og annen varm drikke.

 

Selskapsmeny

Vil du holde ditt selskap her på Vitenparken? Last ned vår selskapsmeny her.

 

Matkurs og andre arrangement

På Vitenparken jobber vi med mat på ulike måter, og her kan du finne mer om våre prosjekter og tilbud. Vi holder også matkurs, så husk å ta en titt i programmet vårt her.

 

Parken Mikrobryggeri

Parken Mikrobryggeri skal brygge eget øl for servering, og smaks – og kunnskapsopplevelser på Vitenparken Campus Ås. Med utgangspunkt i mikrobryggeriet skal vi koble publikums øl-interesse til relevant forskning og vitenskap i form av kunnskapsopplevelser, smaking og kurs.

Les mer her.

 

Vitenparken Matlaboratorium

Vitenparken Matlaboratorium er et kurskjøkken i 2. etg som vi bruker til ulike mataktiviteter, både pedagogisk undervisning, matlagingskurs og utleie til de som ønsker fasiliteter til egne arrangement.

Les mer her.

 

Vitenparken Veksthus & Kjøkkenhage

Vi på Vitenparken driver et veksthus som ligger på Senter for klimaregulert planteforskning, NMBU. Utenfor det store veksthuset har vi startet en kjøkkenhage der vi produserer grønnsaker til Vitenparken Kafé. Kjøkkenhagen ble startet våret 2017, og vi har alt fra rød grønnkål, lilla gulrøtter, rosa bønner, blå poteter og fargesprakende mais.

Les mer her.

 

Kretsløp

Matavfallet fra kjøkkenet komposteres og næringsstoffene går tilbake til kjøkkenhagen og veksthuset som næringsrik jord.