fbpx Videre til innhold

Vitenparken

Mat og drikke

Kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé er Hafsteinn Snæland. Kokkene våre lager nordiskinspirerte retter med sesongens råvarer. Vi har frokost, lunsj, middag og piknikkurv til turer i Universitetsparken. Du vil også finne bakevarer, smudier og juicer. Vi samarbeider med flere lokale bønder, og jobber stadig for å finne de beste råvarene.

Selskapsmeny

Vil du holde ditt selskap her på Vitenparken? Ta kontakt med oss på booking@vitenparken.no så hjelper vi deg med ditt arrangement.

Piknikkurven

Bestill piknikkurven til deg og din kjære, eller kanskje du ønsker en hyggelig dag med din bedrift? Bestill på forhånd og hent i Vitenparken Kafe. Les mer om piknikkurven her.

Matkurs og andre arrangement

På Vitenparken jobber vi med mat på ulike måter, og her kan du finne mer om våre prosjekter og tilbud. Vi holder også matkurs, så husk å ta en titt i programmet vårt.

Parken Mikrobryggeri

Parken Mikrobryggeri skal brygge eget øl for servering, og smaks – og kunnskapsopplevelser på Vitenparken Campus Ås. Med utgangspunkt i mikrobryggeriet skal vi koble publikums øl-interesse til relevant forskning og vitenskap i form av kunnskapsopplevelser, smaking og kurs. Les mer om Parken Mikrobryggeri.

Vitenparken Matlaboratorium

Vitenparken Matlaboratorium er et kurskjøkken i 2. etg som vi bruker til ulike mataktiviteter, både pedagogisk undervisning, matlagingskurs og utleie til de som ønsker fasiliteter til egne arrangement. Les mer om MatLab.

Vitenparkens kjøkkenhage

Vi på Vitenparken driver en kjøkkenhage der vi produserer grønnsaker til Vitenparken Kafé. Kjøkkenhagen ble startet våret 2017, og våren 2021 flytter vi den til den gamle staudehagen bak Smia. Vi har alt fra rød grønnkål, lilla gulrøtter, rosa bønner, blå poteter og fargesprakende mais. Les mer om Vitenparkens kjøkkenhage.

Kretsløp

Matavfallet fra kjøkkenet komposteres og næringsstoffene går tilbake til kjøkkenhagen og veksthuset som næringsrik jord.

Mat fra bunnen

Vi lager det aller meste av maten selv helt fra bunnen. Vår smæsj-burger blir laget av tre forskjellige stykningsdeler. Vi kverner kjøttet selv på kjøkkenet vårt. Hvorfor heter det smæsj-burger? Se filmen hvor Elliot lager burger og finn svaret. Hint: Det har med et to-kilos lodd å gjøre.