fbpx Videre til innhold

Vitenparken

Selskapsmeny

Kjøkkensjefen på Vitenparken Kafé er Hafsteinn Snæland. Kokkene våre lager nordiskinspirerte retter med sesongens råvarer. Vi har frokost, lunsj, middag og piknikkurv til turer i Universitetsparken. Du vil også finne bakevarer, smudier og juicer. Vi samarbeider med flere lokale bønder, og jobber stadig for å finne de beste råvarene.

Meny vår/sommer 2019

April – juli

Kilesalat
En kile av hjertesalat, med hjemmelaget øleddik, emulsjon av soyabønner og urter, spiselige blomster og røkte mandler.
99,-

Kveite og ørret
Mosaikk-terrin av lett speket kveite og ørret med purreaske, tang, ramsløksemulsjon og fennikel.
109,-

Rødbetetartar
Røkt rødbete, trolldeigsbakt sellerirot, kapers, rugbrød og pepperrot
99,-

Byggotto med jorskokk
Kremet byggotto laget av økologisk bygg fra Eiketoppen gård, med variasjoner av vinterjordskokk fra kjøkkenhagen.
129,-

Ølbresert Shortribs
Ølbresert shortribs (storfe bringe), med hjemmelaget «nordisk» kimchi og bakt purre.
169,-

Andebryst
Stekt andebryst med kirsebær, andejus og røkt andehjerte.
179,-

Lyr og brokkolini
bakt Lyr, smørstekt brokkolini med saltsitron, blåskjellsaus og urteolje
179,-

Saltbakte poteter
med røkt salt og urter
49,-

Grønn salat
Med sesongens grønnsaker og sennepsvinaigrette
49,-

Porterbrownie med vaniljeis
Vitenparkens porterbrownie med glaserte valnøtter, krokan og skyris.
119,-

Koldskål med rabarber
Dansk inspirert sommerdessert av kulturmelk med vanilje, knust kavring, bakt rabarber og stemor.
119,-

Sitronkake
Sitronkake med marengs, bringebær fra Bringebærlandet, mynte og karamellisert hvit sjokolade.
119,-

 

 

 

Grillmeny 390,- per person

Grillet utbeinet kyllinglårfilet fra Eng Gård
Pale Ale og cheddar pølse fra Strøm Larsen
Grillet blomkål med kryddersmør
Grillet fennikel
Røkte gulrøtter
Søtpotetmos med parmesan
Grillet potetbrød
Potetsalat med sennep og syltet rødløk
Grønn salat med sennepsvinaigrette
Coleslaw
Byggrynssalat med tomat og urter
Gremolata med hvitløk og saltsitron
Hvitløksdressing
BBQ saus med purreaske
Chilisaus av fermentert chili og hvitløk
Hvit sjokolademousse med maltsyrup og sesongens bær