Matfestival: SmakÅs

SmakÅs er en årlig matfestival om bærekraftig matproduksjon og teknologi. SmakÅs formidler kunnskap om norsk mat og hvordan teknologi kan være med å gjøre matproduksjonen i Norge enda mer bærekraftig i fremtiden. På en 1,6 kilometer lang strekning  fra togstasjonen i Ås til Vitenparken besøker du flere mindre markeder med forskjellige temaer innenfor mat og teknologi. Med andre ord – du finner noe for enhver smak!

 

Kom til Vitenparken under SmakÅs. Her kan du bli kjent med kyllingene.

Norges eneste mat- og teknologifestival med et fokus på bærekraftig utvikling

Fokus og tema for SmakÅs 2017 er utvikling av lokale verdikjeder og optimalisering av næringsinnhold i mat. Samspillet med fagmiljøet på Campus Ås skal gi SmakÅs et særpreg som skal reflektere den felles satsningen på bioøkonomi som grunnlag for bærekraftig verdiskapning.

Festivalen er et samarbeid mellom Ås kommune, NMBU, Ås Landbrukslag, Vitenparken Campus Ås og Bondens marked.

SmakÅs på Vitenparken

På Vitenparken kan du leke med maten! Vi inviterer til MatVitenShow med Sigurd og kjøkkensjefen Haffi. Hvordan smaker chips laget av dyresener og kan man lage iskrem med flytende nitrogen? Det blir også kasting av mat – men ikke i søpla. Det blir verdens første Follomesterskap i kasting av kålrot (alle grønnsaker blir til dyrefôr).

I Veksthuset på Campus Ås kan du se utstillingen «Matens opprinnelse – en utstilling om det du spiser» og hilse på nyklekkede kyllinger.

På MatLab kan alle barn og unge bli med på smaksverksted.

Vitenparken er også tilstede i Ås sentrum. Der serverer vi mat i samarbeid med Dyster Gård. Kom innom vår pop up-servering og få en god smak av Ås.

Last ned Parkappen og gå SmakÅs-løypa – helt fra Ås sentrum og til Campus Ås.

Last ned Parkappen og gå SmakÅs-løypa helt fra Ås sentrum til Vitenparken Campus Ås. Husk å ta turen opp til veksthuset også.

Relaterte prosjekter