Vitenskolen

Vitenskolen er en gjeng ivrige og flinke studenter fra NMBU som bruker sin fritid til å lage et forskningsbasert og teknologipreget opplegg for barn i området Akershus og Oslo med et grønt fokus. VitenSkolen er et fritidstilbud til barn og ungdom mellom 5 og 15 år. Vi holder til på Vitenparken Campus Ås.

Vi ønsker at barn og unge skal få en annen tilnærming til realfag og teknologi, samt å øke interessen og nysgjerrigheten. VitenSkolen tilbyr et bredt spekter innenfor flere fagfelt med fokus på aktiv, intuitiv og morsom læring. Vi vil gjøre realfag gøy og inspirerende gjennom en praktisk tilnærming med lav terskel. Vi leker oss  mye med noe av det kuleste utstyret som finnes.

Vår visjon er at vi vil gjøre barn og unge nysgjerrige på vår verden og hvordan vi kan møte fremtidens problemer med teknologi og vitenskap. Vi vil inspirere fremtidens generasjon til å møte deres utfordringer med teknologi og en grønn tankemåte å bygge opp tillit og renome hos alle våre kunder å arbeide med forbedringer og utvikling i god synergi med resten av Vitenparken, felles prosjektstyringsplatformer – tilgjengelige og gjennomsiktig.

Program året rundt

Se alle arrangement her.

VitenSøndag

Velkommen til en søndag for hele familien der dere kan besøke utstillingen «Se inn i det usynlige», og bli bli med på aktiviteter med VitenSkolen fra klokken 12.00 – 15.00. På Familiesøndag blir det leker og eksperimentering med bioteknologi, koding og fysikk. På søndager kan alle barn og voksne bli med, vi er enten i vårt nye Makerspace i kjelleren, i kjøkkenet MatLab eller ute i parken. 

Se program for VitenSøndag.

VitenFerie

Lek deg gjennom alle ferier med VitenSkolen. Sommerferie, høstferie, vinterferie og påske.

Les mer om VitenFerie.

Kodekurs

Vi bruker spennende og gode læringsplattformer for å lære koding. På dette kurset skal du ikke bare forstå teknologi, du kan også være med på å skape teknologi! Vi har kodekurs for både for ungdom og for de yngste. Vi har også kodekurs for viderekommende. 

Se neste Kodekurs.

Matkurs

Les mer om VitenSkolens matkurs.

Bursdag med VitenSkolen

Bursdag i grønne og lekne omgivelser. På Vitenparken får barna tilgang et hus fullt av morsomme leker og spennende rom. Eller hva med en bursdag ute i den vakre Universitetsparken? Kokkene på Vitenparken Kafé lager et smakfullt måltid med dessert til feiringen din.
Kontakt bursdag@vitenparken.no ved spørsmål.

Bestill bursdag med VitenSkolen.

Kontaktpersoner

For generelle henvendelser til Vitenskolen: Vitenskolen@vitenparken.no

Helge Mathisen
helge@vitenparken.no

Lukasz Siniarski
lukasz@vitenparken.no

For bestilling, eller spørsmål om bursdag med Vitenskolen: bursdag@vitenskolen.

 

Relaterte prosjekter