Videre til innhold

Vitenparken

Forsk på smak hos Vitenparken

Vitenparken inviterer elever til å forske på smak hos Vitenparken. Det er gratis å delta og førstemann til mølla for å booke en tid. Opplegget passer til 2. og 3. klasse og varer i en time (se datoer). Vi tar imot elevgrupper på inntil 30 stk. om gangen.

Påmelding: Send mail til: skole@vitenparken.no. Si ifra om dere trenger busstransport. Vitenparken står for alle kostnader.

Velg mellom:

Mandag 8. april kl. 09:00 – 10:45
Mandag 8. april kl. 11:15 – 13:00

Tirsdag 9. april kl. 09:00 – 10:45
Tirsdag 9. april kl. 11:15 – 13:00

Onsdag 10. april kl. 09:00 – 10:45
Onsdag 10. april kl. 11:15 – 13:00

For barn er det en stor opplevelse å få lære gjennom smakssansen. I opplegget «Vitensmak» settes sansene på prøve. Hva er smak? Hvilke sanser bruker man når man spiser? Smakte maten sånn du trodde den skulle smake? Eleven får erfaringer med uvante kombinasjoner av forskjellige sanser og lærer seg å sette ord på det de opplever. Da vi har et samarbeid med TINE får barna tilbud om å være med på en smakstest av nye typer yoghurt. Vi har også utarbeidet et for- og etterarbeid til opplegget som dere kan benytte dere av om ønskelig. Opplegget tar for seg disse målene i læreplanen:

Opplegget treffer disse kompetansemålene for mat og helse, og naturfag etter 4. trinn

Mat og Forbruk:
-Undersøke ulike matvarer med tanke på smaksopplevelser

Forskerspiren:
-Bruke naturfaglige begreper til å beskrive og presentere egne observasjoner
-Foreslå og samtale om mulige forklaringer på det man har observert

For- og etterarbeid

Last ned Forarbeid til VitenSmak 1.-4. trinn.
Last ned Etterarbeid til VitenSmak 1.-4. trinn.

 

Besøk utstillingen «Se inn i det usynlige»

”Se inn i det usynlige” handler om å kunne se med forskernes verktøy. Ikke bare kan vi i utstillingen øse av spennende resultater fra forskning og nyskapning, men også gi smakebiter som viser hvorfor forskernes hverdag er så spennende og fascinerende.

Reservasjoner