fbpx Skip to content

Vitenparken

Omvisning rundt Campus Ås

Visste du at Campus Ås har en av Norges flotteste parker?

Dato: 16. juni

Tidspunkter: 10.00 – 14.00

Pris: kr 199 – ordinær / kr 159 – student

Oppmøte foran Vitenparken. Lunsj serveres kl. 12.00

Vi markerer 100-års jubileumet til Campus Ås sin parkplan, tegnet av Norges første professor i lanskapsarkitektur, Olav Leif Moen.

Billettprisen inkluderer en 2-timers omvisning med vår dyktige guide Torstein Steine , og en nydelig lunsjbuffet på Andedammen Cafe og Restaurant. Torstein Steine er utdannet husdyrbruker ved NMBU og har doktorgrad i husdyravl. Han har lenge arbeidet som avlssjef og fagsjef hos GENO, og senere var han instituttleder ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved NMBU.

NMBU-parken og Vitenparken  

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er en av Norges vakreste campus og et skjult juvel i Ås, Akershus. Fra monumental arkitektur, utrolig historie, til vakre hager, trær og planter til et vitensenter, Vitenparken – en dagstur til Ås er en perfekt sommeraktivitet for familier.

Vakker arkitektur:

Inspirert av klassisk britisk arkitektur ble de vakre NMBU-bygningene designet av den berømte arkitekten Ole Sverre i perioden 1897 – 1902. De mest kjente bygningene på campus er Urbygningen, Tårnbygningen, Circus og Tivoli – deres klassiske arkitektur er både pittoresk og fortryllende, og minner besøkende om berømte scener i samtidsverk som Harry Potter, Bridgerton og Downton Abbey.

I tillegg er campus vertskap for Europas mest avansert Veterinærbygg, åpnet i 2021, som huser Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet. Bygningen er på 63 000 kvadratmeter og har 2400 rom.

Hagene:

I tillegg til den vakre arkitekturen, kan man finne rundt 800 sorter busker og trær i parken, samt et rosarium anlagt i 1965 og et staudfelt med over 200 staudesorter. Innslag av sommerblomster varierer fra år til år, og hver høst settes det ned mange løk. NMBU’s parkavdeling skaper en helt magisk opplevelse hvert år, og et besøk i parken er spesielt perfekt for de som liker å besøke botaniske hager.

Kunst:

Campus er også vert for mange kunstverk under prosjektet med KORO. Totalt har 21 kunstnere bidratt med ny kunst som er plassert både inne og utenfor Veterinærbygningen.

Om vitensenteret Vitenparken Campus Ås og Andedammen Cafe og Restaurant:

Vitensenteret Vitenparken ligger midt på campus ved siden av en andedam, Andedammen, og er et vitensenter for bærekraft, miljø og teknologi. Om sommeren tilbyr vitensenteret aktiviteter for barn og barnefamilier hver helg både utendørs og inne i utstillingen. På Vitenparken kan du også nyte Andedammen Cafe og Restaurant, hvor du kan få høykvalitets barista-drikker, bakverk og mat laget med lokalt produserte ingredienser og grønnsaker fra Vitenparkens egen kjøkken- og skolehage. Sjekk vitensenterets helgeprogram på forhånd for å planlegge dagsturen din.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
06/16/2024

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available