fbpx Videre til innhold

Vitenparken

Mat og drikke

Kjøkkensjefen på Andedammen café og restaurant er Willy-Jann Alegria-Johnsen. Kokkene våre lager nordiskinspirerte retter med sesongens råvarer. Vi har deilig lunsj og middag. Du vil også finne bakevarer, smoothies og juicer. Vi samarbeider med flere lokale bønder, og jobber stadig for å finne de beste råvarene.

Meny for mat og drikke på Vitenparken

Fast meny

Vi har en fast meny med sandwicher/burgere. I tillegg har vi ny meny med dagens varmrett til kr 180,- , dagens salat til kr 130,- og dagens suppe til kr 110,- hver uke. Varme retter serveres i kjøkkenets åpningstid mandag-fredag kl. 11-15.

  • Halloumisandwich – ristet surdeigsbrød, grillet halloumi, aioli, salat, rødløk og tomat – 139,- (Hvete, Sennep, Egg, Melk)
  • Smæsjburger – VP «spesial blend» 100% norsk storfekjøtt, VP dressing, ost, salat, tomat, og syltet agurk – 139,- (Hvete, Sennep, Egg, Melk)
  • Beyond burger – plantebasert burger, VP dressing, ost, salat, tomat, og syltet agurk – 149,- (Hvete, Sennep, Egg, Melk)
  • Tilbehør til sandwich/burgere: Ovnsbakte nypotetbåter og aioli59,- (Egg, Sennep)

 

I tillegg tilbyr vi baguetter, muffins, is og drikke i hele åpningstiden hver dag.

Våre sandwicher, burgere og baguetter kan bestilles som glutenfrie. Bare gi beskjed når du bestiller og regn ca 15 minutter ekstra på baguettene. (til gjengjeld får du de nystekte)

Selskapsmeny

Vil du holde ditt selskap her på Vitenparken? Ta kontakt med oss på booking@vitenparken.no så hjelper vi deg med ditt arrangement.

Matkurs og andre arrangement

På Vitenparken jobber vi med mat på ulike måter, og her kan du finne mer om våre prosjekter og tilbud. Vi holder også matkurs, så husk å ta en titt i programmet vårt.

Sjekk også ut hva som skjer på Vitenparken på Facebook. (husk å like siden for å få med deg hva som skjer)

Parken Mikrobryggeri

Parken Mikrobryggeri skal brygge eget øl for servering, og smaks – og kunnskapsopplevelser på Vitenparken Campus Ås. Med utgangspunkt i mikrobryggeriet skal vi koble publikums øl-interesse til relevant forskning og vitenskap i form av kunnskapsopplevelser, smaking og kurs. Les mer om Parken Mikrobryggeri.

Vitenparken Matlaboratorium

Vitenparken Matlaboratorium er et kurskjøkken i 2. etg som vi bruker til ulike mataktiviteter, både pedagogisk undervisning, matlagingskurs og utleie til de som ønsker fasiliteter til egne arrangement. Les mer om MatLab.

Vitenparkens kjøkkenhage

Vi på Vitenparken driver en kjøkkenhage der vi produserer grønnsaker til Vitenparken Kafé. Kjøkkenhagen ble startet våret 2017, og våren 2021 flytter vi den til den gamle staudehagen bak Smia. Vi har alt fra rød grønnkål, lilla gulrøtter, rosa bønner, blå poteter og fargesprakende mais. Les mer om Vitenparkens kjøkkenhage.

Kretsløp

Matavfallet fra kjøkkenet komposteres og næringsstoffene går tilbake til kjøkkenhagen og veksthuset som næringsrik jord.

Mat fra bunnen

Vi lager det aller meste av maten selv helt fra bunnen. Vår smæsj-burger blir laget av tre forskjellige stykningsdeler. Vi kverner kjøttet selv på kjøkkenet vårt. Hvorfor heter det smæsj-burger? Se filmen nederst hvor Elliot lager burger og finn svaret. Hint: Det har med et to-kilos lodd å gjøre.

 

3 spørsmål og svar fra Andedammen cafe & restaurant

Hvorfor er 2 av 3 retter på ukesmenyen vegetarretter?

Vi har lyttet til dere gjester og tatt enda et skritt mot det grønne skiftet. Når 2 av 3 retter på ukesmenyen er vegetarretter, er det fordi det er mer bærekraftig. Det er også fordi vi bruker de råvarene som er tilgjengelige. Spesielt fra vår egen kjøkkenhage så vi minsker utslipp med å få varer fraktet hit. Når vi har denne muligheten til å bruke vår egen kjøkkenhage som hver sesong bugner av de nydeligste og mest kortreiste råvarer, så gjør vi selvsagt det.

 

Hvorfor fyser vi ikke ned mat?

Vi prøver også å unngå å fryse mat, først og fremst fordi det forringer matkvaliteten og fordi vi ønsker at dere gjester skal få det aller beste, men også fordi å fryse mat fører til mer matsvinn og gjør at man ofte ender opp med å kjøpe mer enn man trenger. Ved å ikke å kjøpe inn mer enn det faktiske behovet, sender vi også et signal til produsent om at de ikke skal produsere mer nødvendig. 

 

Hvorfor bytter vi meny hver uke?

Det gjør vi for å gi variasjon for deg som besøker oss, og fordi vi tilpasser menyen etter hvilke råvarer vi har tilgjengelig og unngår å lage store mengder mat som vi kanskje ikke får brukt. Vi går all in for bærekraft.

Vitenparken mat og drikke
Vitenparken mat og drikke
Vitenparken mat og drikke