fbpx Skip to content

Vitenparken

Oppdrag livsløpet: Klarer du å gjenkjenne matplantene? AVLYST grunnet smittevernhensyn

I søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken inviterer vi både grønnskollinger og erfarne grønnsaksetere til en utfordring. Klarer du å koble riktig frø til riktig matplante?

Identifiser og lær om planters livsløp

En rosenkål er kanskje ikke så vanskelig å kjenne igjen, men hva med frøet dens? Rosenkålen dukker jo ikke opp på butikken ferdig vokst! Som alle matplanter (og andre levende organismer) har den et helt livsløp den skal gjennom.

I søndagens fritidsaktivitet skal vi prøve å pusle sammen brikker bestående av navn, frø, planter og mat vi lager av planten. Matretter man er godt kjent med ved middagsbordet dukker garantert opp, men er det like lett å identifisere frøet som matplanten startet som? Og kanskje dukker det opp noen fun facts man ikke visste fra før?

Til slutt vil besøkende også få mulighet til å så noen av frøene vi har sett på, og ta de med hjem. Livsløp studeres tross alt best når man kan observere de over lengre tid, og kanskje man også får noe godt å spise etter en stund?

Søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken passer for alle, men på grunn av koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Oppstart kl. 12:00, 13:00 og 14:00. Opplegget foregår nede i utstillingen på Vitenparken. Billetter kjøper du her på nettsiden.

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
03/21/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available