Besøk utstillingen “Mat for mindre” i sommer

Hvilke bærekraftsmål er viktige for deg? Vi på Vitenparken ønsker å hjelpe til å nå målet om bærekraftig matproduksjon, slik at mer mat kan produseres for mindre ressurser. Besøk utstillingen, lek deg gjennom alle installasjonene og opplev hvordan teknologi og naturens systemer flettes sammen for fremtidens bærekraftige matproduksjon.

FN bærekraftsmål Vitenparken
Foto: Joe Urrutia

Prøv PizzaToget, ta traktorlappen og bli en FarmHero

I Mat for mindre møter du på mange lekne installasjoner som får deg til å tenke over både egne matvalg og hvordan verdens matproduksjon bør foregå i fremtiden. Ta lappen med vår traktorsimulator, komponer din egen digitale pizza med karakterene i PizzaToget og bli en presisjonsbonde ved å treffe ugresset i spillet FarmHero.

FNs bærekraftsmål og matens dilemmaer

For å møte fremtidens utfordringer har FN satt seg 17 mål som skal nås innen år 2030. I denne utstillingen kan du bli kjent med hvordan matproduksjon er knyttet til FNs bærekraftsmål. Dilemmaer finnes over alt. Hvilke dilemmaer må vi overkomme for å få en bærekraftig matproduksjon? Ofte tror vi svarene er åpenbare, men det finnes også dilemmaer, og dine matvalg påvirker både mennesker og miljø.

Dersom du besøker utstillingen med barn og unge, kan du være sikker på at alle lærer noe nytt gjennom både lek og grubling.

Interaktive installasjoner

Utstillingen vår består av installasjoner som vi har utviklet i samarbeid både akademia og næringsliv. Her kan du leke som du vil, ta så mange bilder du ønsker og la deg inspirere. Kanskje er det nettopp du som hjelper til å utvikle fremtidens bærekraftige matproduksjon?

Foto: Joe Urrutia

Samarbeidspartnere og kompetansepartnere

Takk til våre samarbeidspartnere TINE, Felleskjøpet Agri, Sparebankstiftelsen DNB, DeLaval, Yara, Dimensions Agri Technologies, ADIGO AS, EVOLYS AS, Follo Produkter AS og Logotrykk AS. En stor takk også til våre kompetansepartnere NMBU, NIBIO, Veterinærinstituttet og Nofima.

Utstillingskurator og tekstforfatter

Utstillingen er kuratert av Egil Paulsen (kurator og innholdsutvikler på Vitenparken) og tekstene i utstillingen er forfattet av Elise Matilde Malik (kommunikasjonsrådgiver på Vitenparken).

Inngang

I sommer koster utstillingen 70 kroner per person, både for voksne og for barn.

Related news