Fremtidsfrø – digitalt spill om klimaendringer

Fremtidsfrø nytt gratis læremateriell for naturbruksskoler

Endelig kan din klasse gjennomføre Fremtidsfrø; et engasjerende, interaktivt og tverrfaglig undervisningstilbud forankret i kjerneelementene og kompetansemål i læreplanen.

I Fremtidsfrø følger vi Sara, en politisk engasjert jente som bor med faren Jonas på Fagervang gård der de hovedsakelig dyrker bygg. Historien starter med at en ung Sara holder appell på skolen sin der hun gir eksempler på hvordan klimaendringene påvirker verden. Ikke minst appellerer hun til ungdommens engasjement rundt sjokoladekrisen #ChocLost; butikkhyllene er nemlig tomme for sjokolade på grunn av ødelagte kakaobønneavlinger verden over. Krise!

Leserne får være med inn i en verden der Sara og kompisen Sebastian undersøker hvordan klimaendringer påvirker naturen, eksemplifisert gjennom Fagervangs bygg-avling. Gjennom en engasjerende historie der vi møter Sara på flere punkter i livet får elevene lære og leke seg gjennom digitale spill, en app-løype med spennende oppgaver i sitt nærmiljø, filosofiske spørsmål, og fordypningsoppgaver.

Fremtidsfrø tar sikte på å gi elevene et innblikk i noe av kompleksiteten ved å leve i en verden der klimaendringer, sosiale- og politiske forhold påvirker oss som mennesker direkte og indirekte. Fremtidsfrø gir elevene anledning til å reflektere rundt og uttrykke holdninger og meninger knyttet til disse temaene. Undervisningstilbudet fremmer læring ved å tilby et interaktivt, engasjerende og annerledes undervisningsløp.

For direkte innlogging (via Feide) gå til Digital Universe

Du kan også se en kort sway-presentasjon her

Mer informasjon finner du også her: Naturbruksskoler – Vitenparken

Related news