Kodehelg for barn 25. – 26. mars

Dato: 25. og 26. Mars
Tidspunkt: 11:00 – 15:00
Pris: 100 kr per barn per dag (gratis for en voksen i følge med barn og barn under 3 år). Kjøp billetter på forhånd: Billetter

Den siste helga i mars blir det kodehelg på Vitenparken. På kodehelgen blir det muligheter for å leke med masse kult programmeringsutstyr og bryne seg på morsomme utfordringer.

Program for Lørdag og Søndag:

DROP-IN AKTIVITETER (11:00-15:00)

LEGO-programmering

La LEGO-figurene Maria, Sofie, Leo og Daniel lede deg gjennom morsomme aktiviteter der du får bygge og programmere dine egne LEGO-kreasjoner. Her finnes det øvelser som passer for både de minste og litt større barn. For de som ønsker en ekstra utfordring har vi aktiviteter med Micro:bit og LEGO Techinc der man kan få brynet seg enda mer.

La kula suse

Prøv dine programmeringferdigheter i vår spesiallagde hinderløype! Hvor mange av sjekkpunktene klarer du å komme innom på tiden du har til rådighet? Med Sphero Bolt-kulene får du testet både nøyaktighet og kreativitet. Er det du som står igjen med høyeste poengsum når dagen er over?

Bubble:bit

Programmer en automatisk såpeboblemaskin til å blåse bobler på kommando! Hva skal skje for at boblene skal fyke? En høy lyd? Mye eller lite lys? At noen tråkker på en trykksensitiv plate? Her er det bare å prøve seg frem og lage din egen boblekreasjon!

BitBot Grand Prix

Kom og test verdens kuleste hjemmesnekrede racerbane. Her kan du både kjøre ferdigprogrammerte biler eller programmere dine egne. Klarer du å få beste rundetid og vinne løpet?

TIDSBESTEMTE AKTIVITETER:

BilleBall    (kl. 11:30, 12:30, 13:30 og 14:40)

Bli med når vi konverterer den store hallen til en arena der alle som vil kan delta i en episk kamp mellom røde og blå Billebiler. Vet du hvilket lag du er på? NEI! Vet du om hvordan du styrer Billebilene? NEI! Blir det gøy? JAAAAA!!

ProgRock  (kl. 11:45 og 13:45)

Har du en musiker i deg? Eller liker du bare å programmere og teste nye ting? Eller hva med begge deler? Da skal du få være med på noe helt unikt! Kom og bli en del av vår programmerbare musikkmaskin. Her skal det trommes og lages lyder, og bare kreativiteten din kan stoppe deg. Kom og lag musikk med oss!

Hva er vitenhelg?

Siste helg hver måned arrangerer vi Vitenhelg, for barn og unge på Vitenparken. Her kombineres nysgjerrighet med vitenskap og kreativitet gjennom gøyale aktiviteter for store og små.

Hver enkelt Vitenhelg har sitt unike tema og våre formidlere setter rammen for lærerike, interaktive og gøyale aktiviteter som hjelper barn å utvikle sine interesser innenfor vitenskap, kreativitet og miljø.

Related news