Tradisjonen tro ble UEat konferansen arrangert hos Vitenparken

UEat er en årlig bærekraftskonferanse og kortfilmkonkurranse organisert av Vitenparken i samarbeid med Frogn og Ås VGS.
Syv foredragsholdere bidro med et hav av fakta og god stemning fra scenen under årets kickoff hvor temaet var «Havet som matressurs: Bør vi bruke mer av havets ressurser for å bli mer selvberget i Norge?».


Elevene deltok også i en aktivitetsløype med aktiviteter og oppgaver knyttet til havet, ressursbruk og bærekraft.

All lærdommen tar elevene med seg tilbake til skolene hvor de bruker kunnskapen i arbeidet med å lage fantastiske kortfilmer. Filmene inngår i skolenes egne kortfilmfestivaler, og tre vinnere fra hver skole møtes til duell under finalen ved Vitenparken.

Finalen går av stabelen 31. mars. Da møtes finalefilmene fra Frogn og Ås VGS til en kortfilmfestival ved Vitenparken. Her vil en jury dele ut priser i to kategorier. Fagprisen der juryen har fokus på det faglige innholdet. Og kreativitetsprisen der kreativitet og filmfag står i fokus. I tillegg premieres elevenes favoritt med eleveprisen.

Og hva kjemper elevene om?
Årets hovedpremie er heder og ære blant medelevene, samt et opphold ved de flytende badstuene i Son. Så her står mye på spill! 

Finn program her: UEat2023

Foredragsholderne: 

Øyvind Stensrud, Besøkssenter Ytre Hvaler Nasjonalpark

Lars Dalen, Marinreparatørene

Erlend Grimsrud, Norgesfiskarlag

Åshild Ergon, NMBU

Per Olav Skjervold, Seriegründer

Simon Kline, Lei en Biolog/Universitetet i Oslo

Ting med Tang

 

UEat 2023 finalen

Vinner av Fagprisen gikk til en elevgruppe fra Ås vgs for sin film om mer bruk av lavtrofiske arter fra havet som svar på årets oppgave. Gruppen hadde god visuell fremleggelse av sine faglige argumenter, samtidig som de benyttet seg av gode kreative grep for å engasjere publikum.

Kreativitetsprisen gikk også til en gruppe fra Ås vgs for sin musikkvideo om tang som fremtidsmat. Her  var det brukt et mangfold av ulike effekter for å skape oppmerksomhet, god stemning og nå frem med budskapet. Juryen satte pris på gode rim som og mye humor.

Den siste prisen, og kanskje den gjeveste, nemlig Elevprisen gikk til Frogn vgs og en gruppe som tok seerne med inn i en dramatisk fremtid hvor det er krig i landet og havets ressurser må tas mer i bruk. Gruppen brukte flere dramatiske grep, men var også flinke til å legge frem sin innovative ide om dyrking av tang og tare på flytebryggekonstruksjoner i havet.

 

 

Related news