fbpx Skip to content

Vitenparken

Halloween-vitenhelg

Skummel vitenskap og bærekraftig moro!

Dato: 26. og 27. oktober

Tidspunkt: 11.00 – 15.00
Pris: kr 100 per barn + 1 voksen. Ekstra voksenbillett koster kr 100 per deltaker.

Denne Halloween inviterer Vitenparken til en helg full av vitenskapelige opplevelser og skummel moro! Våre pedagoger har utviklet aktiviteter som kombinerer Halloween-mystikk med naturvitenskap og miljøbevissthet, slik at hele familien kan oppleve Halloween på en ny og spennende måte.

I kosekroken blir det høytlesning fra Pulverheksa, hvor en utkledd heks tar barna med på en magisk reise. Pulverheksa samarbeider med Vitensentrene for å inspirere barn til å lære om naturens mysterier gjennom fantasi. Barna kan også utforske hemmelige symboler på veggene ved hjelp av UV-lykter og lære om det elektromagnetiske spekteret – en morsom måte å forstå hvordan lys fungerer og hvorfor noe er usynlig for det blotte øye.

På Halloween-naturstien kan barna lære om skumle dyr og planter fra nærmiljøet. Samtidig får de innsikt i naturens mangfold og hvordan vi kan beskytte økosystemene våre. Ansiktsmaling er også en del av moroa, hvor barn og foreldre kan samarbeide om å male seg til skumle skapninger. Her ser vi på hvordan farger og mønstre i naturen brukes for å beskytte og skremme, med et bærekraftig perspektiv.

For de modigste tilbyr vi en smaksutfordring, der sansene settes på prøve. Bind for øynene og prøv å gjette hva du spiser! Her lærer barna om sansene og får samtidig reflektere over bærekraftige matvalg og ressursbruk.
Velkommen til en helg fylt med skrekk, læring og bærekraftig moro på Vitenparken!

Aktiviteter:

🎃Høytlesning fra Pulverheksa
Bli med på en magisk fortelling der en utkledd Pulverheksa leser høyt for barna. Perfekt for en rolig stund mellom aktiviteter. Pulverheksa samarbeider med Vitensentrene i høst for å inspirere barn til å oppdage naturens mysterier gjennom eventyr og fantasi, samtidig som vi setter fokus på bærekraftige læringsprosesser som kobler magi og naturvitenskap.

🎃Hemmelige symboler på veggen
Utforsk magiske symboler som kun vises med UV-lys! Barna får utdelt UV-lykter for å finne skjulte figurer som katter, hodeskaller og heksehatter. Premier deles ut til de som finner alle symbolene. Samtidig lærer de om UV-lys og det elektromagnetiske spekteret – hvordan lys fungerer, og hvorfor noe er usynlig for det blotte øyet. Gjennom denne aktiviteten kobler vi vitenskapelig læring med kreativitet og moro.

🎃Halloween-natursti
Bli med på en spennende, selvgående natursti hvor du lærer om de skumleste dyrene og plantene i naturen. Kanskje du møter noen uhyggelige skapninger fra nærmiljøet? Samtidig får du innblikk i naturens mangfold og hvordan vi kan beskytte våre lokale økosystemer. Lær om bærekraft gjennom interaktive stopp hvor naturens mysterier avdekkes, fra mystiske sopper til spennende dyreliv.

🎃Ansiktsmaling
Forvandle deg til et skummelt vesen! Velg blant Halloween-temaer som hekser, spøkelser eller dyr. Foreldre kan hjelpe barna med ansiktsmalingen. Her kombinerer vi lek og læring, med fokus på hvordan farger og mønstre i naturen brukes for å beskytte og skremme. Bli inspirert av naturens egen evne til å tilpasse seg omgivelsene på en bærekraftig måte.

🎃Tegnebord
La kreativiteten blomstre ved tegnebordet! Her kan barna tegne dyrene de forbinder med Halloween – fra flaggermus til edderkopper. Gjennom tegning lærer barna om dyrelivets mangfold og naturens rolle i de skumle historiene vi forteller. Dette er en flott mulighet til å utforske hvordan kunst kan formidle viktige budskap om miljø og bærekraft.

🎃Smaksutfordring
Tør du teste sansene dine? Bind for øynene og smak på ulike matvarer for å gjette hva du spiser. En morsom og utfordrende aktivitet for de modigste! Gjennom denne smaksutfordringen lærer barna om hvordan sansene våre fungerer, samtidig som vi tar opp viktige temaer rundt bærekraftige matvalg og ressursbruk i matproduksjonen.

Velkommen til en helg full av skrekk, læring og bærekraftig moro på Vitenparken!

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Haloween-helg: 1 barn + 1 voksen - lørdag
kr 100 inkl. Mva
Unlimited
Haloween-helg: 1 barn + 1 voksen - søndag
kr 100 inkl. Mva
Unlimited

End date
10/27/2024

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Haloween-helg: 1 barn + 1 voksen - lørdag
kr 100 inkl. Mva
Unlimited
Haloween-helg: 1 barn + 1 voksen - søndag
kr 100 inkl. Mva
Unlimited