fbpx Skip to content

Vitenparken

Året som forsvant – foredrag av Thorvald Steen

Dato: 13. februar  
Tidspunkt: kl. 19:00 
Pris: Gratis for alle 
Finn gratis billetter her. 
Rom: Hovedkvarteret 
Lokallagets årsmøte med valg starter ca. kl. 20.15.

Human-Etisk Forbund, Follo lokallag inviterer til åpent foredrag med forfatteren Thorvald Steen i Vitenparken Campus Ås!

«Året som forsvant» er tittelen Steen har gitt foredraget sitt. Året er 1204, og Steen belyser det fjerde korstoget, som endte i ødeleggelsen av Konstantinopel.

Påklederen – Steens nyeste utgivelse – dreier seg om denne hendelsen. Ukjent for de fleste, påpeker han, men omtalt som en av de største forbrytelsene i menneskehetens historie.

Steen trekker historiske linjer: Hvilke følger har det som skjedde i 1204 for vår brutale samtid?

9. januar 2024 fylte han 70 år, og ble hyllet av mange i den anledning. «Etter førtifire utgivelser, i alle tilgjengelige sjangre i den norske bibliografien, er Steen blitt folkelesning. Oversatt til flere titalls språk, hedra med priser på flere kontinenter og nydelig portrettert på film av Per Maning, er Steen blitt en av de forfatterne leserne går og tripper og venter på en ny bok av,» skrev nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre i Klassekampen 5. januar.

Steen har truffet en nerve med foredragene sine. Uten manus og visuelle hjelpemidler framfører han budskap som engasjerer folk. I oktober 2023 samlet Steen 560 mennesker i Nasjonalbiblioteket. Bibliotekets arrangementsansvarlige trodde det skulle komme rundt 100 personer. Hør Thorvald Steen i Vitenparken Campus Ås 13. februar, kl. 19

Foto: Trine Hisdal/Forlaget Oktober

 

 

Adresse: Vitenparken, lokalisert på NMBU Campus i Ås Kommune.  Du finner oss på Høgskolevein 1, 1433, Ås. Last ned kart over NMBU Campus.  For digitalt kart trykk her.  Finn informasjon om parkering på NMBU her.

End date
02/13/2024

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets