fbpx Skip to content

Vitenparken

Bærekraftsmarsjen 2019

For første gang kommer verdens vakreste nattevandring til Ås. Ås kommune, Vitenparken og NMBU arrangerer en nattevandring med bærekraftsmålene fredag 11. oktober kl. 1800-2100. Arrangementet er gratis for barn og voksne i alle aldre. Sammen skal vi gå gjennom lærerike poster for å lære mer om FNs bærekraftsmål!

Hvorfor nattevandring på Ås?

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Bare halvparten av Norges befolkning har hørt om bærekraftsmålene. Nattevandring for bærekraftsmålene er et gratis turarrangement der deltakerne går sammen i mørket for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål og utfordringene verden står overfor.

Med hodelyktene på sender vi et sterkt signal til omverdenen. Både i form av en spektakulær lyslenke som snor seg oppover veien, og fordi vi må lyse opp veien for hverandre. Uten samarbeid vil ikke komme frem, og uten samarbeid vil vi heller ikke nå målene.
På veien kan deltakerne lære ulike bærekraftsmålene med underholdning og aktiviteter.

Oppstart ved Ås rådhus

Arrangementet starter med appeller 11. oktober klokken 1800 ved Ås rådhus. Vandringen går videre med hode- eller lommelykt til NMBU og Vitenparken hvor det blir utstillinger og aktiviteter i flere av NMBUs bygg. Verdens vakreste nattevandring er et gratis og alkoholfritt arrangement.

Ta med deg

  • Hodelykt/lommelykt
  • Varme og vanntette klær

Kveldens program

1800 Velkommen og appeller v/ miljøagent og påtroppende medlem av barnas klimapanel Torje Tungesvik Gilbert, leder av Studenttinget Tord Hauge fra NMBU og ordfører i Ås Ola Nordal.

1815 Praktisk info

1820 Marsjen går oppover til NMBU. Du kan gå post 2-4 i den rekkefølgen du ønsker selv. Last ned kartet her.

Vandringen går gjennom Fløy 1 på TF-bygningen, vrimlehallen på Bioteknologibygningen og Vitenparken.

Både studenter og ansatte ved NMBU og Vitenparken bidrar med ulike poster med fokus på bærekraftsmålene og NMBUs forskning på området.  Du vil kunne møte roboten Thorvald, se revevandring i Ås, lære om hvordan matavfall blir til biogass og urbane hager for å nevne noe. I tillegg vil engasjerte studenter og studentforeninger presentere bærekraftsmålene og saker de brenner for. Foreløpig oversikt over aktiviteter finner du her.

Nattevandring er et gratis og alkoholfritt arrangement.

Arrangører

Arrangementet vil ha fokus på FNs bærekraftsmål og forskning på NMBU som bidrar til å nå målene. Arrangementet er en del av uka med verdensdagen for psykisk helse som i år har temaet «Gi tid».

Foto: Joe Urrutia/NMBU

End date
10/11/2019

Booking Date Expired: This event has passed today's date.
  • Møt opp i Ås sentrum og gå hele Bærekraftsmarsjen til Campus Ås.
  • Ta på deg hodelykt og bli med på Bærekraftsmarsen i Ås, fredag 11. oktober. Foto: Joe Urrutia/NMBU.

Tickets