fbpx Skip to content

Vitenparken

Uke 27: Båter

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogrammer innenfor alt fra bioteknologi, mat, energi og båtliv. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager. Aktivitetene passer for barn fra 7 til 13 år. Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00, (med unntak av arrangementene med overnatting), og inkluderer en enkel lunsj.

I båtuka blir du våt på labbene! I løpet av denne uka vet du hvordan og hvorfor ting flyter, og ikke minst hva som skal til for å skape fremdrift. Vi bruker våre 3D-printere til å lage båter og båtdeler, og slipper kreativiteten løs når vi kombinerer 3D-penner med alle verdens mulige materialer. Vitenparkens radiostyrte båter suser over Andedammen i over 50 km/t, men hvor mye kraft skal til for å frakte vårt selvkonstruerte lasteskip over dammen?

Norge har en eventyrlig fortid på havet og dette skal vi lære mer om. Vi drar på utflukt til Kon-Tiki Museet og Frammuseet på Bygdøy i Oslo.

Program

Mandag
Vi starter opp med bli-kjent-leker, med introduksjon av ukens instruktører og programmet for uka. Deretter skal vi se på prinsippene for hvordan ulike objekter flyter i vann. Dagen avsluttes med båtrace, og lek med radiostyrte båter, og konkurranse.

Tirsdag
Denne dagen skal vi lage modeller av båter i både isopor og tre. Vi bruker 3D-penner til noen av båtdelene.

Onsdag
Utflukt! I dag skal vi lære mer om båter, og båter sin historie. Vi tar turen til Kon-Tiki Museet og Frammuseet på Bygdøy i Oslo.

Torsdag
Etter litt lek og moro drar vi ut på en skattejakt, hvor vi må overkomme forskjellige utfordringer for å komme frem til skatten. Etter lunsj skal vi være på Vitenparkens Makerspace og lage strikkbåter. Her skal vi prøve oss frem med 3D-printere. Så tester vi hvilke båter som kommer lengst ut på Andedammen.

Fredag
Vi bygger vår egen flåte og sjøsetter denne utenfor Urbygningen på Campus Ås, kanskje greier vi å frakte mer enn bare lunsjen vår. Senere på dagen avslutter vi uka med å avholde en grillfest, der vi koser oss med grillmat og hygge!


Har du spørsmål angående arrangementet? Send en epost til helge@vitenparken.no eller ring 403 00 146.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
07/06/2018

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available