fbpx Skip to content

Vitenparken

Bok i parken – Den fantastiske skogen

Bli med på Bok i parken! Denne gangen har vi med oss Lars Sandved Dalen og John Yngvar Larsson, forfatterne av boka "Den fantastiske skogen". Vi får også besøk av journalist og forfatter Sigri Sandberg, som tar med seg "Treboka - fakta og fortellinger om norske trær" som hun ga ut i fjor. Vi sees på Vitenparken, torsdag 30. august kl 18.00.

Om Den fantastiske skogen

Den fantastiske skogen viser vei til alt det fascinerende som skjuler seg blant trærne, men som du kanskje ikke vet så mye om. Ennå.

Visste du for eksempel at trærne presser vann fra bakken og 50 meter opp i lufta, uten heis eller pumpe? Eller at trærne samarbeider med sopper for å skaffe seg mat? Eller at mauren er blåveisens pollenbærer? Og at plantene skjuler både medisin, mat og gift!

Den fantastiske skogen vil gi turgåere både aha-opplevelser og vekke ny nysgjerrighet. Skogsamfunnets rikdom vil lokke leseren ut – og med nytt blikk vil skogens hemmeligheter åpenbare seg på neste tur. Og nesten overalt kan man finne spor etter menneskelig aktivitet. Hvis man vet hva man skal se etter.

Les intervju med Lars Sandved Dalen på NIBIO sine hjemmesider.

Om Treboka

Det er ti milliarder trær i dette landet. De er vakre og rare og de er overalt. I skoger, byer, hager og de klorer seg fast på holmer og høyt til fjells. Og de er høyere og tyngre og lever lenger enn de fleste her på kloden. Men vet du hva treet rett utenfor vinduet ditt heter? Kan du forskjell på osp og or? Vet du hvor høy ei furu kan bli? Bare rundt 30 treslag vokser vilt i Norge – og litt under halvparten har stor eller middels utbredelse.

I denne boken blir du kjent med de mest vanlige artene. Bli med inn i granskauen, over stein og stokk, helt til topps og over en fjord. Forfatteren tar deg med for å spikke seljefløyter, smake på rognebær, seile ei gammel furuskute, se etter skog på Svalbard, plante alm i Oslo, snuse i gamle ospestubber – og sage ned julepresang til London. Illustrert med flotte fotografier fra hele Norge.

Les mer om Sigri Sandberg på hennes hjemmeside.

Om forfatterne

Lars Sandvei Dalen arbeider som kommunikasjonsrådgiver og forskningsformidler ved NIBIO. Han er utdannet forsker (Dr.scient) innen trær og planters biologi og har gått Fagforfatterstudiet ved HiOA. Han har skrevet mellom 50 og 100 saksintervjuer og reportasjer, samt en mengde kronikker og debattinnlegg.

John Yngve Larsson er utdannet skogbruker fra University of British Columbia og ved NMBU, Norges milj- og biovitenskapelige universitet. Han har arbeidet i mange år ved det som i dag heter NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi. Larsson har tidligere skrevet to bøker: Barskogens vegetasjonstyper og Vegetasjon i norsk skog.

Sigri Sandberg er uavhengig frilansjournalist, forfatter, forteller og yogalærer. Hun har skrevet ni bøker alene, i tillegg til fire i samarbeid med polfarer Cecilie Skog. Hun har skrevet både om kultur, politikk, nordområder, men etter hvert har hun spesialisert seg mer og mer på å skrive om natur og mennesker, og forholdet mellom dem, i alle slags sjangre.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
08/30/2018

Booking Date Expired: This event has passed today's date.
  • Forfatter Lars Sandved Dalen har med seg den nye boken sin, Den fantastiske skogen. Foto: Gisle Bjørneby.
  • Forfatter John Yngvar Larsson har med seg den nye boken sin, Den fantastiske skogen.
  • Vi får også besøk av journalist og forfatter Sigri Sandberg, som tar med seg "Treboka - fakta og fortellinger om norske trær" som hun ga ut i fjor.
  • Vi får også besøk av journalist og forfatter Sigri Sandberg, som tar med seg "Treboka - fakta og fortellinger om norske trær" som hun ga ut i fjor.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available