fbpx Skip to content

Vitenparken

Bruk 3D-penner til å lage din helt unike solcelleskulptur

Hvordan fungerer solceller og hva kan man bruke dem til? Mens du bruker kreativiteten til å designe din egen solcelleskulptur, lærer du hvordan energien i sollys kan brukes til å produsere strøm og lade batterier.

Utnytt energien fra sola med din egen solcelleskulptur

I søndagens fritidsaktivitet hos Vitenparken bruker barna 3D-penner, hobbyutstyr og solceller til å designe en solcelleskulptur som lader opp batterier ved hjelp av solenergi. Strømmen som produseres skal også kobles opp mot pynt som barna designer, som vil lyse når batteriene lades. Slik lærer man litt om både solenergi, 3D-penner og elektrisitet på en gang, samtidig som man får sette sitt eget, kreative preg på skulpturen. Et lite og morsomt steg i retning av det grønne skiftet!  

Denne fritidsaktiviteten på Vitenparken passer for alle fra og med 6 år. På grunn av koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Oppstart kl. 12:00, 13:00 og 14:00. Det er anbefalt at man setter av mellom 20 minutter og én time til opplegget. Opplegget foregår nede i utstillingen på Vitenparken. Billetter kjøper du her på nettsiden.

Produksjon av fornybar energi er viktig for et mer bærekraftig samfunn og for å redusere menneskers påvirkning av klimaet. Sammen med vind og vann, er sola blant de viktigste kildene vi har av fornybar energi.

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
03/07/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available