fbpx Skip to content

Vitenparken

Corona og antropocen

Anne Sverdrup-Thygeson og Sigurd Hverven er første gjester ut i vår nye programserie "Corona og ...", torsdag 17. september. Sammen skal vi utforske hvorfor antropocen - menneskets tidsalder - er sentralt i forståelsen av hvordan pandemier som corona kan og vil ramme oss fremover. Dette vil være et direktesendt show fra Utstillingen vår, og det vil også streames opp i kafeen.

Ebola kom sannsynligvis fra flaggermus. SARS kom snikende fra et uidentfisert dyr. Og etter sigende var flaggermus også den opprinnelige kilden til COVID-19-viruset, som så tok skrittet over i våre kropper via en pangolin solgt på et kinesisk marked. Disse virusene kommer med andre ord fra dyreverdenen, “de andre”, og til oss. Hvordan våger de? Vet de ikke at vi lever i menneskets tidsalder? Vi tar en prat med Sigurd Hverven og Anne Sverdrup-Thygeson og forsøker å komme et stykke på vei i samtalen om hvilke konsekvenser vårt natursyn har for naturen rundt oss, og ikke minst for oss selv.

Vi har rigget til utstillingen for skikkelig TV-produksjon, det blir live-streaming og innholdet blir klippet til podcast etterpå. De som kjøper billetter får være med og delta nede i utstillingen, mens det er gratis å sitte i kafeen og følge med. Kafeen er åpen så det blir muligheter for å kjøpe seg noe godt å drikke.

Streamen blir også tilgjengelig utenfor huset. Link kommer.

Når: Torsdag 17. september klokken 17:00.

Hvor: Vitenparken selvfølgelig!

Om Anne Sverdrup-Thygeson

Anne Sverdrup-Thygeson er professor ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning på NMBU. Hun har gitt ut boka «Insektenes planet» og barnebøkene «Insektenes hemmeligheter» og «Dovendyret og sommerfuglen».
Hennes nye bok, «På naturens skuldre», handler om hennes møte med et neshorn i Dublin, om kreftmedisin fra urskogen, om Hemingways troféfisk, om bytrær som demper flom, om selvlysende sopp på Mørekysten, om guano, Star Wars og skjønnheten i en råtten trestamme. Og mye mer. Det er en bok om NATURGODER, om alle artene som gir oss mat, medisin og et levelig miljø, kunnskap og glede. Og det handler om naturkrisen – en krise like akutt og alvorlig som klimakrisen. Hennes forrige bok «Insektenes planet» lå på flere bestselgerlister og er oversatt til over 20 språk.

Om Sigurd Hverven

Sigurd Hverven er stipendiat i filosofi ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap, Det humanistiske fakultet på NTNU. Han underviser blant annet i miljøfilosofi, menneskets tidsalder og anvendt etikk. Han har skrevet boken Naturfilosofi der han stiller spørsmål som Har en ku egenverdi? Er det galt å utrydde blåhvalen? Boken introduserer naturfilosofi for et bredt norsk publikum.

Om “Corona & …”

Hva går tapt når nærmest all offentlig debatt og formidling drukner i corona? Gjennom 3 arrangement i serien “Corona & …” bidrar vi i det offentlige ordskiftet om temaer innen mat og miljø som både blir påvirket av, men også overskygget av pandemien.  

Hvordan påvirker krisen det nasjonale og globale matsystemet, er pandemien en direkte konsekvens av antropocen, hvordan forholder hjernene våre seg til corona og blir det i det hele tatt et grønt skifte nå?

Arrangementene gjøres live foran et begrenset publikum i Utstillingen vår. De blir streamet og også lagt ut som podcast etterpå.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available