fbpx Skip to content

Vitenparken

Lag ditt eget lille økosystem

Bli med på Vitenparkens fritidsaktivitet og lær om samspillet mellom liv og omgivelser mens du designer og lager ditt eget terrarium.

Tilrettelegg for liv

Terrariet du skal lage vil bli et lite lukket system bestående av planter, jord og vann inne i en liten krukke. I det krukken blir skrudd på lokk, vil det oppføre seg som et eget lite økosystem, kun påvirket av lys og varme på utsiden av krukken. Forholdene du lager på innsiden vil være med på å bestemme hvordan liv utfolder seg inne i krukken. 

Terrariene blir plassert rundt omkring på Vitenparken. Neste gang du kommer på besøk kan du, som en ekte økolog, undersøke hvordan økosystemet ditt har utviklet seg! 

Søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken passer for alle aldre, men på grunn av koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Opplegget foregår nede i utstillingen. Oppstart kl. 12:00, 13:00 og 14:00. Billetter kjøper du her på nettsiden.

Kunnskap om økologi, altså hvordan ulike livsformer påvirkes av andre livsformer og omgivelsene, er et viktig redskap for å nå flere av FNs bærekraftsmål. Gjennom bedre økologisk forståelse kan vi finne effektive tiltak mot klimaendringer, og enklere bevare liv i hav og på land. Også matproduksjonen kan bli mer bærekraftig med økt kunnskap om hvordan høsting og påvirkning av ulike ressurser og livsformer påvirker matressursene. 

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
02/28/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available