Fermentering
Fermentering av grønnsaker har masse fordeler; Det er bra for kroppen din (probiotika), det smaker fantastisk og det er en oppbevaringsmetode som er blitt brukt i flere tusen år. For å komme i gang trenger du minimalt av utstyr og det meste finnes allerede på de fleste hjemmekjøkken.
På dette kurset får du prøve deg på lactofermentering (melkesyregjæring) av forskjellige grønnsaker og grønnsaksblandinger, vi lager blant annet fermenterte rødbeter, gulrøtter, surkål, Kimchi og chilisaus.
I tillegg til å lage fermenteringer som deltakere kan ta med hjem, smaker vi på noen fermenterte godsaker og snakker om hvordan man kan bruke dem i hverdagsmaten.
Kurset holdes på MatLab, vårt nye kurskjøkken på Vitenparken. Vi har forkleder og alt av utstyr, så det eneste du trenger å gjøre er å møte opp med nysgjerrig hode og sulten mage.
Kursholder er Hafsteinn Snæland, kjøkkensjef på Vitenparken Kafé. Kurset varer i tre timer.
Påmeldingsfrist: 26. februar.
Har du spørsmål angående kurset? Send en epost til kaarina@vitenparken.no.
Nysgjerrig på fermentering og annen matprosessering?
Finn den nyeste forskningen på foredling av mat i forskningsdatabasen Kore.
Besøk kore.no.
End date
03/05/2019