fbpx Skip to content

Vitenparken

Film i parken: UÅR

I 2018 opplever bonden Einar Kiserud sommeren som setter fremtiden til familiegården i fare. Hele sommeren går mens hans venter på regnet, og når regnet uteblir må han sende dyr til slakt fordi han mangler fôr. Hjelpen kommer fra uventet hold. Velkommen til filmvisning og foredrag om klimaendringer og klimatilpasning.

I samarbeid med Utviklingsfondet viser vi filmen UÅR. Forsker Lillian Øygarden kommer for å prate om klimaendringer og klimatilpasning i Norge. Du kan ta middagen hos oss før filmvisning. Vitenparken Kafé serverer mat frem til klokken 18:00.

Om filmen: UÅR
UÅR forteller en varm og personlig historie om matproduksjon i klimakrisens tid. Vi blir kjent med den tørkerammede melkebonden Einar, som etter sitt livs vanskeligste sesong legger ut på en reise til Malawi i Øst-Afrika. Her møter han bønder som har levd med konsekvensene av klimaendringer i mer enn et tiår. Hva gjør de for å kunne fortsette å produsere mat? Hvordan holder de motet oppe i krisetid? Og hva kan egentlig en norsk bonde lære av malawiske småbønder?

Om foredraget: Konsekvenser og klimatilpasning
Lillian Øygarden er forsker ved divisjon for miljø og naturressurser ved NIBIO. Hun kommer for å holde et foredrag om konsekvenser av klimaendringer og muligheter for klimatilpasning i Norge.

Om Utviklingsfondet
Utviklingsfondet jobber for å bekjempe sult og fattigdom på landsbygda i Afrika, Asia og Mellom-Amerika. Hvert år når organisasjonen ut til over en halv million mennesker. Utviklingsfondet jobber spesielt med klimatilpasning; slik at fattige småbønder skal kunne produsere nok mat i møte med klimaendringer og ekstremvær. Utviklingsfondet jobber også med opplysningsarbeid i Norge.

Arrangementet er gratis for alle.

Arrangementet skjer i samarbeid med Utviklingsfondet. ‘UÅR’ er en uavhengig dokumentarfilm produsert av Differ Media. Den er produsert av Julie Lunde Lillesæter & Julia Dahr, og har mottatt støtte fra Norad, Fritt Ord, Utviklingsfondet og Økologisk Norge. Foto: Differ Media. Har du spørsmål om arrangementet ta kontakt med maria@vitenparken.no.

End date
03/05/2020

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets