fbpx Skip to content

Vitenparken

Framtidas kosthold – Seminar

NMBUs Sustainable Foodsystems Arena og Vitenparken inviterer til seminar om Framtidas kosthold den 21. september.

Dato: 21. september

Tidspunkt: 15:00 – 17:00. Dørene åpnes kl. 15.00 og seminaret starer med innlegg fra deltakere kl. 15.30.

Hvor: Vitenparken

Seminaret er åpent for alle og holdes på norsk.

Om seminaret:

Hvilken miks av planter, kjøtt og «futuristiske» matkilder fra cellebasert landbruk skal vi spise i framtida? De Nordiske Kostholdsrådene som ble presentert sommeren 2023 skulle for første gang ikke bare legge helse, men også bærekraft til grunn for anbefalingene. Kostholdsrådene og andre rapporter som har kombinert fokus på helseeffekter med andre dimensjoner av miljømessig- og sosial- bærekraft er møtt med mye debatt. I dette seminaret vil vi diskutere mulighetene for en mer bærekraftig produksjon av planter, kjøtt og andre matkilder i Norge i framtida og samtidig belyse hvilke utfordringer og muligheter det innebærer for norsk landbruk.

Paneldeltakere:  

Anne Kjersti Uhlen 

Som professor ved Institutt for Plantevitenskap, Fakultet for Biovitenskap på NMBU, fokuserer Anne Kjersti på undervisning og forskning innen frøvekster som korn, belgvekster og oljevekster. Hun har en omfattende forskningsbakgrunn som inkluderer dyrking av norsk mathvete og arbeid med bakekvalitet egnet for norske brødtradisjoner. Anne Kjersti har også utforsket dyrking og kvalitet av norske belgvekster som erter og åkerbønner til både mat og fôr. Hun deler sin kunnskap gjennom undervisning på bachelor- og masternivå innen Plantevitenskap og har bidratt til undervisningen på Matvitenskap-programmet med fokus på korn og frøvekster til mat.

Hanne Fjerdingby Olsen 

Ved NMBUs Fakultet for Biovitenskap, er Hanne en drivkraft innen forskning og utdanning om matsystemer og bærekraft. I løpet av de siste 6 årene har hun bygget opp kompetanse innen dette området og er for tiden involvert i flere forskningsprosjekter. Hun leder også NMBU Arena for bærekraftige matsystemer og er sterkt engasjert i utviklingen av nye masterprogram og videreutdanningskurs, samt et digitalt læringsverktøy for forståelse av matsystemer.

Sissel Beate Rønning 

Seniorforsker, NOFIMA

Sissel Beate Rønning, en cellebiolog, teknologioptimist og matforsker, skal dele innsikt om hvordan vi kan produsere mat på helt nye måter. Hun tar oss med på en reise til laboratoriet, hvor vi for første gang i 2013 kunne smake på en ekte burger dyrket i laboratoriet. Hun vil utforske hvordan dette gjøres, hvilke utfordringer som gjenstår før vi finner disse i butikkene, og hvilke spennende muligheter som ligger foran oss.

Eirik Magnus Fuglestad

Forsker II Ruralis

Eirik Magnus Fuglestad er en ruralsosiolog og tilknyttet Ruralis – Institutt for Rural- og Regionalforskning. Han har redigert flere populærvitenskapelige bøker og forsker bredt innenfor temaer som landbruk, distriktspolitikk og forvaltning av naturressurser. Eirik bor og arbeider på familiens gård på sørvestlandet, og hans erfaringer og forskning gir oss unik innsikt i disse viktige områdene.

Ordstyrer: Andrew Kroglund

Andrew Petter Kroglund (født 18. mars 1969) er en norsk skribent, samfunnsdebattant og forfatter, bosatt i Oslo.

Kroglund har vært daglig leder for Blekkulf (siden kjent som Miljøagentene), daglig leder og styreleder i Regnskogfondet, seniorrådgiver i WWF og informasjonssjef i Utviklingsfondet. Han har til sammen sittet i åtte år som styreleder i Forum for utvikling og miljø.

I 2015 ble han innvalgt i Ullern bydelsutvalg som representant for Miljøpartiet De Grønne. Kroglund satt fire år i sentralstyret for MDG, og var internasjonal kontakt i to år.

Fra og med august 2021 ble Kroglund ansatt som Besteforeldrenes klimaaksjons[2] første generalsekretær.

Kroglund er mye brukt som møteleder, ordstyrer og konferansier.

Credit: Andrew Kroglund

 


Kombiner opplevelsen med middag på Andedammen Cafe og Restaurant, og nyt deilige retter fra høstmenyen. Velg mellom pasta, supper, varmretter, sandwicher og mye mer. Kjøkkenet holder åpent fra kl. 11:00 til 17:30 Onsdag – Fredag.

 

End date
09/21/2023

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets