fbpx Skip to content

Vitenparken

Uke 28: Fremtiden

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogrammer innenfor alt fra bioteknologi, mat, energi og båtliv. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager. Aktivitetene passer for barn fra 7-13 år. Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00 (med unntak av arrangementene med overnatting), og inkluderer en enkel lunsj.

Har du noen gang laget et geotermisk kraftverk før? Eller en hyperloop som går over bakken? Hva er raskest av fly og hyperloop? Vi bygger begge deler og finner ut i framtidsuka vår. Uken avsluttes med (valgfri) overnatting i lavvo ved Årungen. Her skal vi ha grilling, flaggermus- og revesafari i skogen når mørket faller på, før vi dagen etter skal oppsummere alt vi har utforsket og lekt med.  

Framtidsuka varer fra mandag 9. til fredag 13. juli.

Program

Hver dag begynner vi framtidsuka med litt lek, og innføring i hva vi skal gjøre denne dagen.

Mandag: Introduksjonsdag
Vi blir litt bedre kjent med hvordan fremtiden ser ut i lager våre egne kraftverk ved hjelp av hydriolysemaskiner til å lage energi.
Hvem sa at man trenger batterier for at elbiler skal kjøre? Vi bygger solcelledrevne biler av elektriske motorer og solcellepaneler, 3d-penner og lego.

Tirsdag: Energidag 
Vi blir bedre kjent med Newtons gjennom pil- og bueskyting på blink, smashing av vannballonger med katapulter, og helsprø kraftverk av kokende vann, vulkaner og geotermiske kraftverk.

Onsdag: Fly- og dronedag
I dag skal vi lære oss å fly drone. På Vitenparken har vi en rekke forskjellige droner, deriblant to transportdroner og fjernstyrte propeller som kan festes på favorittpapirflyet ditt! Kortdistanseflytrafikken skal ifølge Avinor innen 2040 blir fornybar. Vi tester vårt solcelledrevne fly og alle får bygge sitt solcelledrevne fly. Vil ditt fly lengst? Ta på deg VR-briller og bli med på en flytur over Campus Ås. Kjenn vinden i ansiktet, ta bilder og film.

Torsdag: Den store Hyperloopdagen
Ifølge Elon Musk er hyperloop fremtidens transportløsning! Vi tar tempen på dette og ser hva som er raskest av vår selvbygde hyperloop, droner og fly.

Fredag: Utflukt
Vi møtes ved Årungen (vi kan hente på Vitenparken) og tar med oss alle kreasjonene våre fra tidligere denne uken, og prøver dem på vannet. Deretter skal vi på revesafari! Kanskje vil Mikkel rev titte ut av hiet sitt og si hei? Til slutt oppsummerer vi uken, og som en ekstra bonus blir det grilling (dersom det ikke er for tørt) og servering av is.

Har du spørsmål angående arrangementet? Send en epost til helge@vitenparken.no eller ring 403 00 146.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
07/13/2018

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available