fbpx Skip to content

Vitenparken

Dyrke ny mat fra matavfall?

Er lokalt gjenbruk av kompostert matavfall mulig under dagens regelverk?

Velkommen til samling og workshop!

I Norge kaster vi hundrevis av millioner kg matavfall hvert år. Sammen må vi finne gode løsninger for gjenbruk av disse ressursene. Økt kompostering av matavfallet, for å dyrke ny mat, er en av nøklene for å lykkes. Vi trenger et godt regelverk og gode løsninger som også gjør det mulig for små- og mellomstore aktører som borettslag, skoler og bedrifter.

Fredag 21. oktober inviterer vi derfor ledende aktører og interesserte, for å lære, diskutere og utforske konkrete løsninger på utfordringer rundt bruk av matavfall i kompost. Det blir foredrag, matservering og presentasjoner – med besøk fra blant annet Karen Johanne Baalsrud (Mattilsynet), Ketil Stoknes (Lindum/NMBU), Bente Føreid (NIBIO), Andreas Capjon (U.Reist) og mange flere.

Hvor: Campus Ås, Vitenparken

Når: 21.10.2022, 09:00-15:00

Inngang: Pris, ordinær: 280,- kr, pris, streaming: 140,-kr, student: 100,- kr

 

Fullt program:

–     09:00 Velkommen v/ Professor Trine Hvoslef-Eide ved NMBU
–     09:05 «Matavfall & Kompost» v/ Ketil Stoknes, PhD Forsker i Lindum AS, og 1. Amanuensis II ved masterstudiet i urbant landbruk ved NMBU
–     09:25 «NMBUs praktiske arbeid med sirkulær økonomi» v/ Kjersti Sørlie Rimer, Direktør Eiendomsavdelingen NMBU
–     09:45 “Trygt nok – gjenvinning av mat» v/ Line Diana Blytt, Seniorrådgiver hos Norwaste AS
–     10:05 «Veien mot et kretsløpsbasert Urbant Landbruk; muligheter og utfordringer i bruk av matavfall som ressurs» v/ Andreas Capjon, daglig leder i U.Reist

ca. 10:30 | Pause, 10 minutter

–     10:45 «Kompost – en kraftig plantekost» v/ Hans Gaffke fra Norsk Landbruksrådgivning Øst
–     11:05 «Skolehager og kretsløpslaboratorier for framtiden» v/ Håkon Mella, gartnerformidler ved Vitenparken og ILU/NMBU, småskala grønnsaksprodusent og kokk
–     11:25 «Grønn Barneby» v/ Roy-Inge Sivertsen, Rådgiver Trondheim kommune
–     11:40 «GreenSmart & Campus Ås: En sirkulær pilot» Trine Hvoslef-Eide, Professor i anvendt bioteknologi på NMBU og leder for Norges senter for urbant landbruk
–     11:55 «Bedre ressursutnytting – fortsatt trygg mat» v/ Karen Johanne Baalsrud, Mattilsynet/Norwegian Food Safety Authority
–     12:25 Kort pre-lunsj-introduksjon til arbeidssamling

ca. 12:30 | Varm lunsj, 45 minutter

–     13:15 Arbeidssamlinger i grupper (35 min)
–     13:50 Presentasjon av arbeidet (3 minutter per gruppe)

ca. 14:00 | Pause, 10 minutter

–     14:10 «Sørli Besøksgård”» v/ Ragna Kronstad ved Sørli Besøksgård, Bymiljøetaten og Oslo kommune
–     14:25 «Fra pest og plage til nye proteinkilder» v/ David Tehrani, Cofounder FlyingFeed, Project Manager Pronofa
–     14:40 «Skotfoss: Et læringssenter for kompostering», v/ Knut Hovland, Founder BBBLS
–     14:50 Veien videre v/ prof. Trine Hvoslef-Eide, GreenSmart-leder
–     15:00 Avslutning

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
10/21/2022

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available