fbpx Skip to content

Vitenparken

Kurs: Fra kaffekopp til østerssopp

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut! I anledning Soppens dag 2018, inviterer vi til et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem.

Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.

Østersoppdyrking

Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp.

Omvisning i utstillingen Fremmedartet fremtid

I forbindelse med kurset inviterer vi alle deltakerene til en før-omvisning i utstillingen “Fremmedartet fremtid – skape i underlige habitater”, som vises på Campus Ås fra 6. september og består av verkene  “c o c r e a t : e : u r e s “ av Annike Flo og “Entangled in the Mesh” av Anne Cecilie Lie. Begge jobber med økosystemer og deriblant sopp som tema. Les mer om utstillingen Fremmedartet fremtid.

Praktisk informasjon

Sted: Vitenparken Campus Ås
Varighet: Kurset varer 2 – 2 1/2 time. Omvisning av kunstverkene er etter kurset.
Avgift: Deltageravgift (650 kroner) inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke.

Har du spørsmål angående arrangementet? Send en e-post til elise@vitenparken.no. 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
09/02/2018

Booking Date Expired: This event has passed today's date.
  • Siri Gruten er daglig leder i Gruten AS. Siri er født og oppvokst i Ålesund, og har sterke entreprenørske gener. Hun har mastergrad i Folkehelse og i Miljø og Bærekraftig Utvikling fra England og USA. I lang tid har hun vært opptatt av ressursspørsmål og etter studiene i London jobbet hun med undervisningsrelatert arbeid knyttet til avfallsproblematikken. Siri har stor tro på lokalt egasjement og er initiativtaker til både Green Drinks Oslo (2009) og Transition Town initiativet Omstilling Sagene (2011).

    Interessen for kaffegruten og dens muligheter startet en gang i 2011 da Siri bygde en meitemarkkompostbinge på et kurs i Omstilling Sagene. Hun begynte å mate marken med store mengder kaffegrut, noe de likte veldig godt. Etter mye research og besøk til spennende prosjekter i utlandet er nå Gruten blitt født. Siri elsker å sykle rundt i byen på HurtiGRUTEN og ser fram mot at Oslo blir like kjent for kaffegruten som for det som finnes i koppen.
  • Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut. Bli med på et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem.
  • Kurset holdes på MatLab - Vitenparkens eget kurskjøkken.
  • I forbindelse med kurset inviterer vi alle deltakerene til en før-omvisning i utstillingen “Fremmedartet fremtid - skape i underlige habitater”, som vises på Campus Ås fra 6. september og består av verkene  “c o c r e a t : e : u r e s “ av Annike Flo og “Entangled in the Mesh” av Anne Cecilie Lie. Begge jobber med økosystemer og deriblant sopp som tema.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available