fbpx Skip to content

Vitenparken

Lær deg programmering med hinderløyper og roboter. AVLYST grunnet smittevernhensyn

Hvordan fungerer dataprogrammer? Hinderløyper og roboter gir deg og vennene dine/familien din en gøy måte å lære "algoritmisk tenkning".

“Programmér” både familien og roboter på Vitenparken

I ‘Kompiskoding’ “programmerer” du venner og familie gjennom forskjellige hinderløyper. Programmereren har styringen og gir instruksjoner til “programmet” (den som går hinderløypa). Slik lærer du hvordan algoritmer i dataprogrammer fungerer på en enkel og morsom måte. 

Kommer dere gjennom hinderløypene kan dere gå videre til ‘M-bots’, hvor dere bruker ferdighetene dere har lært på å programmere faktiske mini-roboter (som kanskje er mer samarbeidsvillige enn storebror?). M-bots kan programmeres til å utføre mange forskjellige oppgaver, som robot-fotball, popping av ballonger og masse mer! 

Søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken passer for alle aldre, men grunnet koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Oppstart kl. 12:00, 13:00 og 14:00. Opplegget foregår nede i utstillingen på Vitenparken. Billetter kjøper du her på nettsiden.

Kunnskap om koding blir stadig viktigere etter hvert som de elektroniske hjelpemidlene våre blir mer og mer avanserte. Koding og algoritmer kan også spille en viktig rolle i å nå FN’s bærekraftsmål. Det kan for eksempel bidra til å fordele tilgjengelig energi mer effektivt, slik at mindre energi går til spille.

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
05/30/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available