fbpx Skip to content

Vitenparken

Lær koding og lag ditt eget, unike spill!

Besøk Vitenparken og lær grunnleggende koding i kodespråket Scratch, og bruk ferdighetene du har lært til å lage et unikt spill. Målet med spillet er helt opp til deg. Skal hovedpersonen slukke branner eller sluke så mye kake som mulig?

En enkel og gøy måte å lære koding på

Denne søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken går ut på å lære seg kodespråket Scratch, et såkalt “blokkprogrammeringsspråk”. Man koder ved å sette sammen blokker i en viss rekkefølge, nesten som å legge et puslespill. Hver blokk har en egen funksjon, og hvilke blokker du bruker, og i hvilken rekkefølge, avgjør hvordan spillet ditt fungerer. Du kan også tegne unike spillfigurer og ulike “baner”. Med andre, kjente ord: kun fantasien setter grenser! 

Skal spilleren fly, gå eller svømme? Skal gulvet være sand, vann eller lava? Eller skal spillet, siden det er morsdag, ende med en kjærlig hilsen til mor?

Søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken passer best for de som har brukt en datamaskin før. På grunn av koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Oppstart 12.00, 13.00 og 14.00. Det er anbefalt at man setter av mellom 15 minutter og én time til opplegget. Billetter kjøper du her på nettsiden.

Kunnskap om koding blir stadig viktigere etter hvert som de elektroniske hjelpemidlene våre blir mer og mer avanserte. Programmering og koding kan også spille en stor rolle i å nå FNs bærekraftsmål. Blant annet kan det bidra til å fordele tilgjengelig energi mer effektivt, slik at mindre energi går til spille.

Og programmering er selvfølgelig nyttig til å lage morsomme, engasjerende og lærerike spill!

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
02/14/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available